Recept som dostala od mojej známej a veľmi ma nadchol. Vraj je tento spôsob prípravy typický pre Ruskú kuchyňu kde nikdy nechýba počas sviatkov.
Zemiakový vrstvený šalát Olivier
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1kg zemiakov
1 cibuľka (červená)
1-2 mrkvy
50g hrášku (mrazeného)
50ml vody
1 kocka cukru
100ml majonézy
150ml sladkej smotany (lepšie s vyšším podielom tuku)
50ml šťavy zo zaváraných uhoriek
soľ, čierne korenie, pažítka
(vajíčka)
Directions
- Zemiaky uvaríme v šupe do mäkka, necháme vychladnúť a ošúpeme. Potom pomocou mriežky na krájanie pokrájame na rovnako veľké kocky.
- Okrem toho uvariť ešte 2 vajíčka na tvrdo a tie taktiež nechať vychladnúť a pokrájať mriežkou na kocky.
- Na záver urobíme zálievku. Na to zmiešame majonézu so šlahačkovou ako aj s vodou zo zaváraných uhoriek.
Osolíme, okoreniť čierným korením, pridáme ešte na drobno pokrájanú cibuľku a pažítku dobre spolu premiešať. - Už len vrstvíme. Na spodok vrstva pokrájaných zemiakov, na to zálievka, na to mrkva a hrášok, opäť zemiaky a opäť zálievka, potom cibuľka a uhorky a vrchná vrstva je tvorená zemiakmi. Na to nasleduje zálievka a vrctva bielkov posekaných na drobno a žĺtok postrúhaných na jemno. Už len ozrobiť kôprom a môžeme nechať stáť v chlade.
- Potom odložíme do chladu. Nám najlepšie chutí keď si aspoň 2-3 hodiny v chlade oddýchne.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Zemiakový vrstvený šalát Olivier
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.