Tieto vanilkové rezy sú skvelou kombináciou mäkučkých lievancov, ktoré nahrádzajú cesto, aromatickej vanilkovej plnky a k tomu nadýchanej lahodnej šľahačky. Skvelé rezy aj pre začiatočníkov v kuchyni.
Jump to RecipeZamatové nepečené vanilkové rezy
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Na lievance
3 vajíčka
300ml mlieka
250g hladkej alebo polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
4 PL cukru
50ml oleja
štipka soli- Vanilková plnka
1,2l mlieka
150g kr.cukru
160g hrubej múky
1 vanilkový pudingový prášok
3 vajíčka
200g masla200ml šľahačkovej smotany
1 vanilkový cukor
1 stužovač šľahačky
Postup
- Začneme prípravou lievancou. Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do penista. Prilejeme olej a mlieko a opäť prešľaháme. Na záver pridáme suché položky – soľ, prášok do pečiva a múku. Vypracujeme vláčne cesto.
To prikryjeme a necháme 15 minút oddychovať. - Potom na panvici z cesta tvarujeme lievance. Na to na horúcu panvicu nalejeme za 1 naberačku cesta a z každej strany opečieme ca 2-3 minúty do zlatista. Lievance si odložíme stranou a necháme ich vychladnúť.
- Pokračujeme prípravou plnky. Ma to privedieme do varu 1l mlieka spolu s maslom. Medzitým rozmiešame vo zvyšnom mlieku (200ml) hrubú múku s vajíčkom, cukrom, vanilkovým pudingom a vanilkovým cukrom. Keď mlieko začne vrieť, pridáme doňho zmes z hrubej múky a miešame pokiaľ nevznikne tuhá kaša.
- Na servírovaciu obdĺžnikovú podložku si umiestnime tortovú obruč (obdĺžnikovú). NA spodok formy položíme 1/2 lievancov, môžu byť medzi nimi mierne odstupy. Na to nalejeme vanilkovú plnku a zarovnáme. Na vrch položíme zvyšok lievancov, opäť s odstupom. Necháme hodinu oddychovať v chladničke.
- Na záver už len vyšľaháme šľahačkovú smotanu s cukrom a stužovačom do tuha a nanesieme na stuhnutú plnku. Kdo chce môže ozdobiť vrch šľahačky do formy vlniek.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Zamatové nepečené vanilkové rezy
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.