Táto marináda nielen, že predĺži trvanlivosť lososa, ale takisto mu dodá na intenzívnej chuti a krásne jemnej konzistencie. Odporúčam lososa naložiť do marinády na noc a cez noc ho nechať oddychovať v chladničke a až na ďaľší deň tepelne upraviť – či už opiecť v panvici, nechať dusiť v trúbe alebo grilovať.
Jump to RecipeMarinovaný losos
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
500g lososa (mrazený/čerstvý)
3PL oliv. oleja
šťava z 1/2 citróna
3 sušné rajčiny
1/2čl sušeného čili
2 strúčiky cesnaku
soľ, čierne korenie
sušený tyminán (petržlenová vňať)
1 čl sušeného cesnaku
Postup
- Ak použijete čerstvý losos, tak len umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou a pokrájame na menšie pláty. Ak použijete mrazenú rybu, najskôr ju necháme rozmraziť a potom kuchynskými utierkami dôkladne osušíme.
- Na marinádu v miske zmiešame olej a citrónovú šťavu. Cesnak ošúpeme a pokrájame na pláty a pridáme k marináde. Takisto pridáme korenie – soľ, čili, čierne korenie, tyminán a sušený cesnak. Dobre premiešame. Kdo chce môže pridať aj trochu petržlenovej vňati.
- Na záver pridáme a lososa a dobre ho v marináde obalíme, aby bol dôkladne marinovaný. Prikryjeme a necháme pár hodín, najlepšie cez noc, oddychovať.
- Následne opečieme napríklad na panvici z oboch strán.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Marinovaný losos
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.