Jahodový hrnčekový koláč s bielou čokoládou

Tento koláč spája chuť jahôd a bielej čokolády to chutného dezertu. Ja som tentoraz pridala jahody tak do cesta ako aj na oblohu lebo som mala vela jahôd, ale samozrejme, že je môžete ich umiestniť len na ozdobu a v ceste vynechať, výsledok bude takisto lahodný. Tomuto cestu dominuje chuť masla, bielej čokolády a krupice a výsledkom je naozaj lahodný dezert.

Recept

Jahodový koláč s bielou čokoládou

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 4 vajíčka

  • 1/2 hrnčeka cukru

  • 1/2 hrnčeka mäkkého masla

  • 1 vanilkový cukor

  • 1/2 hrnčeka posekanej bielej čokolády

  • 1 hrnček hladkej múky

  • 1 hrnček krupice

  • 1/2 prášku do pečiva

  • šťava z 1/2 citróna

  • 1 šľahačková smotana

  • 1 stužovač smotany

  • ca. 300g jahôd (prípadne menej ak ich pokladiete len na povrch)

  • (kokosové lupienky, pomarančová kôra)

Postup

  • Začneme prípravou cesta. Na to vyšľaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme mäkké maslo, ako aj prášok do pečiva, vanilkový cukor, citrónovú šťavu, múku a krupicu. Takisto pridáme posekanú bielu čokoládu a vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto nanesieme do vymastenej formy na pečenie a kdo chce vloží do cesta časť očistených jahôd pokrájaných na menšie kusy a kokosové lupienky (obe možno aj vynechať). Takto pripravené cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie (moja mala priemer 30cm, ale môžete použiť aj klasickú tortovú formu) a necháme piecť pri 160C ca. 40 minút. Potom necháme vychladnúť.
  • Zatiaľ, čo sa cesto pečie si vyšľaháme smotanu so stužovanom do tuha. Keď je cesto vychladnuté, nanesieme rovnomerne šľahačku a vrch koláča ozdobíme rozpolenými jahodami. Takisto pre sviežejšiu chuť môžete na vrch koláča postrúhať pomarančovú kôru, dodá mu to extra arómu.

Jahodový hrnčekový koláč s bielou čokoládou

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*