Táto kuracia nátierka je hotová za pár minút a chutí celej rodine.
Kdo robí doma vývar vie, že častokrát ostane veľa kuracieho mäsa nazvyš. To možno chutne spotrebovať do tejto jemnej krémovitej nátierky, ktorá chutí fantasticky na čerstvom pečive či hriankách.
Ak si chcete domáce pečivo upiecť doma, tak možno vás tiež zaújme tento recept na tieto jednoduché žemličky.
Potrebujete:
- (Ca. 500g) kuracie mäso z polievky
- 2Pl masla izbovej teploty
- 2Pl majonézy
- 1Pl horčice
- 1 cibuľa/ jarná cibuľka
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Kuracie mäso z polievky necháme vychladnúť, potom ho oberieme z kože a kostí.
- Vložíme do vysokej misky. K tomu pridáme mäkké maslo, majonézu (kvôli kyslosti), horčicu ako aj na drobno pokrájanú cibuľu (trochu cibuli odložíme stranou na servírovanie).
- Ja osobne najradšej všetko rozmixujem ponorným mixérom, tak dostane nátierka svoju skvelú krémovitú štruktúru.
- Na záver nátierku dochutíme soľou, korením a paprikou podľa chuti.
- Kdo chce dodať nátierke dodatočnú chuť a farbu, môže tiež pridať trochu mrkvy z polievky.