Bábovka z javorového sirupu (bez cukru)

Bábovka z javorového sirupu (bez cukru)

Táto zlatistá nádherná bábovka je vyrobená celkom bez cukru, jej jediným sladidlom je prírodný javorový sirup. Ten jej dodáva nielen nádhernú farbu ale aj príjemnú arómu a chuť.

Výborný recept na bábovku, ktorý zvládne každý začiatočník.

Suroviny:

  • 5 vajíčok
  • 200ml javorového sirupu
  • 150ml pomarančovej šťavy
  • 100ml oleja
  • 330g múky (hladkej alebo polohrubej)
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 3 PL kakaa

Postup:

  • Trúbu si zapneme na 160C a necháme ju nahriať.
  • Vajíčka prešľaháme mixérom do penista.
  • Pridáme pomarančovú šťavu, javorový sirup a olej a ďalej šľaháme.
  • Potom pridáme suché položky- múku a prášok do pečiva a vypracujeme vláčne cesto.
  • 2/3 cesta nalejeme do vymastenej bábovkovej formy.
  • Do zvyšného cesta primiešame kakao a nalejeme ho na svetlé cesto tak, aby sa cesta premiešali. Môžeme na to použiť napríklad špáradlo, ktorým urobíme v tmavom ceste vzory.
  • Takto pripravené cesto dáme piecť na ca. 45 minút, až je cesto aj zvnútra prepečené. To zistíme tak, že doňho zapichneme špáradlom a keď po vytiahnutí na ňom nesú žiadne zvyšky cesta, tak už je hotové.
  • Bábovku necháme dôkladne vychladnúť, až potom ju vyklopíme z formy. Tak sa nepoškodí jej tvar.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.