pecene zemiaky v rure perfektne jednoduche chrumkave

Super chrumkavé pečené zemiaky

Tieto zemiaky sú skvelým bezmäsitým pokrmom. Zvútra mäkké, zvonku krásne chrumkavé a plné aróm cesnaku a tymiánu. Chutia skvelo s dipom či čerstvým šalátom.

Potrebujete:

  • 1,5kg menších zemiakov
  • 1 PL sušeného cesnaku
  • 1 PL celého kmínu
  • 1 čl soli
  • 1 čl papriky (sladkej alebo štipľavej)
  • Olej (napr. Slnečnicový)
  • 5-6 strúčikov cesnaku
  • Rozmarín

Postup:

  • Zemiakové šupky dobre umyjeme (nešúpeme!)
  • Zemiaky dáme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby bola táto 2 cm nad povrchom zemiakov. Necháme zovrieť a potom varíme 15 minút do mäkka.
  • Následne zlejeme z vody a necháme vychladnúť.
  • Medzitým si zmiešame soľ, cesnak, papriku a kmín. Kdo chce môze koreniny trochu rozdrtiť na jemno.
  • Studené zemiaky dáme na plech a potom ich rukou potlačíme v strede tak, aby sa rozpľasli.
  • Následne polejeme trochu olejom a každý zemiak okoreníme našoi korenimovou zmesou.
  • Už len pridáme pár kúskov čerstvého rozmarínu ako aj strúčiky cesnaku (so šupkou).
  • Takto pripravené pečieme pri 200C po dobu 25-30 minút do chrumkava.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.