ako upiect ceresnove rezy slavnostne rezy zakusok recepty na peceni

Čerešňové rezy “schwarzwald”

Klasický nemecký dezert, tentoraz s malou obmenou v plnke, ktorú som obohatila o kokosové mlieko a tvaroh, ktoré mu dodali na skvelej sviežej aróme a ľahkosti. Chutný recept na pečenie.

Na cesto potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 100ml oleja
  • 100ml silnej kávy
  • 30g kakaového prášku
  • 170g hl. múky
  • 1/2 prášku do pečenia
  • 150g kr. cukru
  • štipka soli

okrem toho:

  • 1 flaša zaváraných čerešní/višní
  • 250ml šťavy z čerešní
  • 1 červené tortové želé /alebo 40g kukuričný škrob
  • 3 PL kryštáľového cukru
  • 700g tvarohu
  • 250g jemného krémovitého syru (mascarpone)
  • 150ml kokosového hustého mlieka (z dózy)
  • 2 balenia čírej želatíny (na 1l tekutiny) + 2PL vody
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Kakao a kúsky čokolády na ozdobu
  • Čerešňová marmeláda

Postup:

  • Rúru si predhrejeme na 160°C.
  • Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme do tuhej peny. Odložíme stranou.
  • Žĺtka šľaháme s cukrom do penista. Postupne pridávame pri šľahaní olej.
  • Potom pridáme preosiatú múku a kakao, prášok do pečiva a vychladnutú kávu. Miešame.
  • Na záver pridáme bielkový sneh, ktorý opatrne zapracujeme do cesta.
  • Cesto nalejeme na obdĺžnikovy plech a necháme ho 160C ca 35min. piecť.
  • Potom necháme vychladnúť a okolo piškóty umiestnime cukrárenskú obruč.
  • Cesto potreme čerešňovou marmeládou.
  • Čerešne zlejeme zo šťavy a z tejto si odmeriame 250ml.
  • Do šťavy pridáme cukor a želé (alebo škrob), rozmiešame a potom za neustáleho miešania zohrejeme až zmes zahustne. Necháme 5 minút chladnúť.
  • Za ten čas čerešne rozložíme na marmeládu. Potom polejeme želatínou a necháme stuhnúť na ca. pol hodinu v chladničke.
  • Medzitým si v miske zmiešame tvaroh, kokosové mlieko, jemny tvarohový syr, práškový ako aj vanilkový cukor.
  • Želatínu nasypeme do hrnčeka spolu s trochou vody. Necháme hrniec na minútu nahriať a želatínu rozmiešame až dostane tekutú formu. Pridáme za lyžičku plnky a premiešame. Potom vlejeme do zvyšnej plnky a dobre premiešame.
  • Plnku nanesieme na stuhnutú čerešňovú zmes a zarovnáme.
  • Vrch posypeme kakaom prípadne kúskami čokolády. Necháme 2-4 hodiny tuhnúť v chlade.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*