Chrumkavé špenátové pizza slimáky s kari korením

Chrumkavé špenátové pizza slimáky s kari korením

Tieto slimáky sú aromatické a zvonku krásne chrumkavé a bez zbytočných kalórii. Zdravá varianta ku klasickej pizzi.

Na cesto potrebujete:

  • 10g čerstvých kvasníc + 1Pl cukru
  • 250g múky
  • 1/2 Pl soli
  • 1Pl oleja
  • Ca. 150ml tepej vody

Okrem toho:

  • 150g vegánskeho jemného krémovitého syru
  • 1 Pl kari korenia
  • 1 čl kukurmy
  • 1 čl štipľavej mletej papriky
  • Soľ, čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Za hrsť posekanej pažítky
  • Za šálku čerstvého baby špenátu
  • 3-4 cherry paradajky

Postup:

  • Kvasnice rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Dobre premiešame a necháme stáť 10 minút aby vznikol kvások.
  • Keď vznikne kvások, zmiešame ho s múkou, soľou a olejom a postupne pp malých množstvách pridávame vodu a miesime až vznikne elastické, nelepivé cesto.
  • Cesto dáme do misky, ktorú uzavrieme a necháme hodinu pri izbovej teplote kysnúť.
  • Následne cesto vygúľame na pomúčenej pracovnej ploche na veľký obdĺžnik.
  • Vegánsky krémovitý syr zmiešame s korením, roztlačeným cesnakom a posekanou pažítkou.
  • Plnku rovnomerne rozotrieme na cesto. Potom na ňu )1 baby špenát.
  • Paradajky pokrájame na tenké plátky a pár odložíme na neskôr stranou. Zvyšné pokladieme na špenát.
  • Cesto zaroľujeme a vyrobíme rolku. Tú pokrájane na ca. 3 cm hrubé kusy, ktoré kladieme s odstupom na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Do stredu rolky zatlačíme ešte plát rajčiny. Potom cesto prikryjeme utierkou a necháme ešte 20 minút oddychovať.
  • Trúbu nahrejeme na 200°C stupňov. Strany roliek potrieme ešte olejom a takto necháme piecť 20-25 minút do chrumkava.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.