Tento koláč si vyžaduje len 1 misku, 1 mixér či metličku na miešanie a max. 10 minútovú prípravu, zvyšok už vybaví trúba. Perfektný koláč pre začiatočníkov či pohodlné žienky.
Potrebujete:
- 4 vajíčka
- 150g roztopeného masla
- 150g kr.cukru
- 100ml šľahačkovej smotany
- 100g pomletým mandlí
- 100g hl.múky
- (Mandľová esencia)
- Štipka soli
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 4-5ks jabĺk
- Prípadne celé mandle na ozdobu
Postup
- Vajíčka dáme do misky so soľou, cukrom a šľahačkovou smotanou a vyšľaháme do tuhej nadýchanej peny.
- Pridáme roztopené maslo, prášok do pečiva, pomleté mandle a múku a premiešame. Kdo chce zdôrazdniť mandľovú arómu, pridá aj pár kvapiek mandľovej esencie, možno však aj vynechať.
- Cesto nalejeme do dobre vymastenej formy na tortu alebo tarte formy.
- Jablká ošúpeme škrabkou na zemiaky, rozpolíme, stred vrátane jaderníka vyrežeme a potom vrch jablka mierne nožom narežeme na pár miestach. To pomôže pri pečení, že budú rovnomerne prepečené.
- Jablká pokvapkáme troškou citrónovej šťavy, posypeme vanilkovým cukrom a porozkladáme ich po povrchu cesta. Kdo chce môže tiež povrch ozdobiť mandľami.
- Pečieme pri 170C ca. 45 minút do zlatista.
Vynikajúci recept ! Ja som teraz začala pridávať čerstvé mandle od infinuty a pomohlo tej chuti 😉
Veľmi sa teším, že chutilo ?