HomePecieme Tiramissu vhodné aj pre deti (bez surových vajíčok)

Tiramissu vhodné aj pre deti (bez surových vajíčok)

Posted in : Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, ,

Mám rada originálne, talianské tiramissu, žial obávam sa spotrebovávať vajíčka bez tepelnej úpravy a takisto, kedže pečiem aj bez deti, nechcem alkohol v dezertoch. Tento postup na prípravu tiramissu sa zaobíde bez oboch “zrádnych” faktorov a napriek tomu chutí ako originál. Pripravujem tak tiramissu už vela rokov a na tento recept nedám dopustiť, vždy mojej rodine aj mojím návštevníkom chutí.

.

Potrebujete:

  • 3 balenia dlhých piškót (ca. 36ks)
  • 250g mascarpone
  • 3 žĺtka
  • 50g kr.cukru
  • 200ml šľahačkovej smotany
  • 200ml silnej kávy (espresso)
  • Mandľová esencia na pečenie
  • Tmavé kakao na pečenie

Postup:

  • Najskôr si vyšľaháme smotanu do tuha. Pridáme mascarpone.
  • Žĺtka spolu s cukrom dáme do vysokej nerezovej misky a nad parou šľaháme mixérom 7 minút, až sa vytvorí tuhá krémovotá zmes.
  • Tu pridáme k mascarpone so šľahačkou a dochutíme mandľovou esenciou.
  • Prichystáme si misu na dezert a malú misku, do ktorej dáme vychladnutú kávu.
  • Postupne namočíme každú piškótu a položíme ju na dno formy. Keď je cely spodok vyložený, zalejeme polkou mascarpone zmesy a zarovnáme povrch.
  • Opäť postup zopakujeme. Piškóty máčame do kávy, kladieme vedľa seba a keď je plocha plná, nalejeme zvyšnú mascarpone zmes.
  • Na záver pomocou sítka posypeme celý povrch tiramissu horkým kakaom na pečenie a takto pripravený dezert necháme najlepšie cez noc oddychovať v chladničke.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial