Zemiaky pečené v pahrebe/v trúbe

Toto letné jedlo je tak nenáročné a pritom tak chutné.  Pripravujeme ho pri grilovaní, je to výborná príloha ku grilovanému mäsu. Celá príprava si vyžaduje necelých 5 minút, zvyšok práce preberie gril/trúba. Okrem v pahrebe ho tiež alternatívne možno pripraviť v trúbe.

Postup:

  • Väčšie zemiaky dôkladne umyjeme a osušíme. Každý zemiak výdatne osolíme (šupku) a okoreníme rascou. Potom do stredu urobíme nárez nožom, tak aby tento išiel asi tak do 2/3 zemiaku.
  • Potom každý zemiak zabalíme do kúsku alobalu. Takto zabalené zemiaky vložiť do horúcej pahreby a nechať (podľa veľkosti zemiaku) ca. 45min. pomaly piecť. Alternatívne ich pokladieme na plech a necháme pri 200C ca. 1 hodinu piecť.
  • Následne zemiaky nechám mierne vychladnúť a odbalíme ich z alobalu. 
  • Na dip si zmiešame 1 balenie jemného krémovitého syru so 100ml kyslej smotany. Ochutíme soľou prípadne roztlačeným cesnakovým strukom. Na záver pridáme na jemno pokrájanú pažítku alebo jarnú cibuľku.
  • Do narezanej časti zemiaku dáme za 1PL dipu a zemiak posypeme ešte zvyšnou pažítkou.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.