HomePecieme Jednoduchá roláda len zo 4 surovín

Jednoduchá roláda len zo 4 surovín

Posted in : Pecieme, Sladké, Základné recepty on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Veľmi jednoduchý základný recept na roládu, ktorá sa vždy podarí. Plnku možno voliť podľa chuti, či už úplne jednoducho do tuhá vyšľahanú šľahačku alebo chutnú maslovú plnku. Výsledok je vždy veľmi chutný.

Na roládu potrebujete:

  • 5 vajíčok (veľkosť M/L)
  • 150g kr.cukru
  • 150g hl.múky
  • 1čl prášku do pečiva

Na maslovú plnku potrebujete:

  • 250ml mlieka
  • 1 balenie čokoládového pudingového prášku
  • 4pl kr. Cukru
  • 70g masla izbovej teploty
  • 2Pl nutella
  • 150ml studeného mlieka
  • 1 parížšku šľahačku v prášku
  • 1 stužovač smotany
  • 2 banány

Postup:

  • Vajíčka dáme do misky s cukrom a aspoň 5 minút šľaháme na najvyššom stupni mixéra, do tuhej peny.
  • Pridáme preosiatú múku a prášok do pečiva. Jemnými pohybmi primiešame.
  • Plech vyložíme papierom na pečenie a nanesieme naňho cesto. Rovnomerne rozotrieme.
  • Cesto necháme piecť pri 180°C ca. 15 minút do zlatista. Potom vyberieme z trúby a ešte horúce cesto aj spolu s papierom na pečenie zatočíme do rolády a necháme takto vychladnúť.
  • Medzitým si pripravíme plnku. 200ml mlieka dáme zohriať v hrnci. V zvyšných 50ml rozmiešame pydingový prášok a cukor. Keď mlieko zovrie, vlejeme zmes a uvaríme hustý puding. Ten necháme dôkladne vychladnúť. Potom do studeného pudingu prišľaháme maslo.
  • V studenom mlieku vyšľaháme parížsku šľahačku v prášku spolu so stužovačom do tuhej šľahačky.
  • 2/3 parížskej šľahačky pridáme k maslovej plnke a spolu s nutelou dobre prešľaháme. Zvyšnú šľahačku odložíme na neskôr, ozdobíme ňou povrch rolády.
  • Vychladnuté cesto opatrne vyrolujeme a odlepíme od papiera na pečenie. Do stredu dáme plnku a casťou plnky pomažeme aj strany cesta, väčšina však ostane v strede rolády. Na túto vrstvu položíme banány.
  • Potom pomalým pohybom roládu zarolujeme a preložíme na servírovaciu misku. Je dobre aby spoj rolády bol na spodku.
  • Povrch pomažeme zvyšnou šľahačkou a ozdobíme napríklad kúskami banánov, čokolády či iným ovocím.
  • Pred servírovaním necháme aspoň 2 hodiny oddychovať v chlade.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial