HomePecieme Hrnčekové recepty Čokoládový perník s orieškami bez váženia

Čokoládový perník s orieškami bez váženia

Comments : 4 Posted in : Hrnčekové recepty, Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Raz som u známej jedla fantastický perník, ktorý bol aromatický, krásne štavnatý, s intenzívnou čokoládovou chuťou a chrumkavými kúskami vo vnútri. Má niečo chuťovo z brownies ale konzistenciou je to perník. Určite sa oplatí vyskúšať.

Nakoľko sa doňho dáva relatívne veľa čokolády, je to ideálny recept tiež na zúžitkovanie čokoládových mikulášov, či zajacov, ktorých sa u nás vďaka trom deťov najmä po sviatkoch, vždy veľa nazbiera.

Potrebujete:

  • 5 vajíčok veľkosť L
  • 1 šálka kr. Cukru
  • 1 celé maslo- roztopené a vychladnuté (250g)
  • 2 šálky (1 šálka- 250ml) hl. Múky
  • 2 balenia čokolády/čokoládových mikulášov (celkovo 200-250g)
  • 1 šálka rozsekavých orechov (väčšinou používam mandle)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 3pl kakaa
  • 1PL perníkového korenia
  • Na polevu – 100g čokolády (horkej či mliečnej, podľa chuti) + 1PL kokosového (alebo iného) tuku

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
  • Pridáme múku, prášok do pečiva a kakao ako aj vychladnuté maslo. Spolu prešľaháme mixérom.
  • Potom pridáme ešte za 1PL perníkového korenia, posekané oriešky a čokoládu rozsekanú alebo rozdrtenú na drobné kúsky (zvyknem dať do pevného vrecúška a intenzívne pobúchať valčekom na pečenie až sa rozláme na malé kúsky, čokoládu neroztápať!!!).
  • Na záver všetko spolu premiešame. Cesto je o niečo tuhšie ako piškótové ale tečie z lyžičky keď sa naberie.
  • Obdĺžnikovú formu (použila som s rozmermi 22*33cm) vyložíme papierom na pečenie a naleje doň cesto.
  • Pečieme v predhriatej rúre pri 160C ca. 40min. a následne necháme vychladnúť.
  • Na polevu dáme do malého hrnca vodu a naňho umiestníme nerezovú misku s čokoládou a tukom. Necháme za občastného miešania tak dlho zohrievať nad parou, až sa čokoláda kompletne roztopí.
  • Polevu nalejeme na perník a necháme ju stuhnúť. Perník chutí výborne aj bez polevy (ak by niekdo mal kvôli veľkému množstva spotrebovanej čokolády výčitky svedomia :)…)
Please follow and like us:

4komentáre

4 thoughts

  • Janka
    15 januára, 2020 at 9:51 am

    Včera som robila tento ,,perník,, ale po vybratí z rúry neskutocne stvrdol, chuťovo bol veľmi dobry aj chrumkavy ?

    • lydia.argilli
      15 januára, 2020 at 4:38 pm

      Ahoj, to ma mrzi. je mozne, ze si ho piekla dlhsie ako bolo uvedene? Ja som ho uz robila viackrat a zatial bol vzdy pekne nadychany a vlacny ako pernik.

  • Ivana
    29 februára, 2020 at 7:47 am

    Aj ja som utiekla koláčik a naozaj po vytiahnuti stvrdol a to som piekla podľa návodu.

    • lydia.argilli
      2 marca, 2020 at 3:19 pm

      Ahoj, asi to bude tym vysokym podielom cokolady, ktora ho neskor urobi trochu tvrdsim ako klasicky pernik. Ono to ani nieje piskotove cesto, takze ta konzistencia je ina ako pri klasickej piskote. Nam ale velmi chuti a je super trvacny, v uzavretej nadobe chuti aj po 2-3 tyzdnoch. Okrem konzistencie ti inak chutil?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial