HomePecieme Hrnčekové recepty Čokoládový perník s orieškami bez váženia

Čokoládový perník s orieškami bez váženia

Comments : 2 Posted in : Hrnčekové recepty, Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Raz som u známej jedla fantastický perník, ktorý bol aromatický, krásne štavnatý, s intenzívnou čokoládovou chuťou a chrumkavými kúskami vo vnútri. Má niečo chuťovo z brownies ale konzistenciou je to perník. Určite sa oplatí vyskúšať.

Nakoľko sa doňho dáva relatívne veľa čokolády, je to ideálny recept tiež na zúžitkovanie čokoládových mikulášov, či zajacov, ktorých sa u nás vďaka trom deťov najmä po sviatkoch, vždy veľa nazbiera.

Potrebujete:

  • 5 vajíčok veľkosť L
  • 1 šálka kr. Cukru
  • 1 celé maslo- roztopené a vychladnuté (250g)
  • 2 šálky (1 šálka- 250ml) hl. Múky
  • 2 balenia čokolády/čokoládových mikulášov (celkovo 200-250g)
  • 1 šálka rozsekavých orechov (väčšinou používam mandle)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 3pl kakaa
  • 1PL perníkového korenia
  • Na polevu – 100g čokolády (horkej či mliečnej, podľa chuti) + 1PL kokosového (alebo iného) tuku

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
  • Pridáme múku, prášok do pečiva a kakao ako aj vychladnuté maslo. Spolu prešľaháme mixérom.
  • Potom pridáme ešte za 1PL perníkového korenia, posekané oriešky a čokoládu rozsekanú alebo rozdrtenú na drobné kúsky (zvyknem dať do pevného vrecúška a intenzívne pobúchať valčekom na pečenie až sa rozláme na malé kúsky, čokoládu neroztápať!!!).
  • Na záver všetko spolu premiešame. Cesto je o niečo tuhšie ako piškótové ale tečie z lyžičky keď sa naberie.
  • Obdĺžnikovú formu (použila som s rozmermi 22*33cm) vyložíme papierom na pečenie a naleje doň cesto.
  • Pečieme v predhriatej rúre pri 160C ca. 40min. a následne necháme vychladnúť.
  • Na polevu dáme do malého hrnca vodu a naňho umiestníme nerezovú misku s čokoládou a tukom. Necháme za občastného miešania tak dlho zohrievať nad parou, až sa čokoláda kompletne roztopí.
  • Polevu nalejeme na perník a necháme ju stuhnúť. Perník chutí výborne aj bez polevy (ak by niekdo mal kvôli veľkému množstva spotrebovanej čokolády výčitky svedomia :)…)
Please follow and like us:

2komentáre

2 thoughts

  • Janka
    január 15, 2020 at 9:51 am

    Včera som robila tento ,,perník,, ale po vybratí z rúry neskutocne stvrdol, chuťovo bol veľmi dobry aj chrumkavy 😉

    • lydia.argilli
      január 15, 2020 at 4:38 pm

      Ahoj, to ma mrzi. je mozne, ze si ho piekla dlhsie ako bolo uvedene? Ja som ho uz robila viackrat a zatial bol vzdy pekne nadychany a vlacny ako pernik.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial