bounty tarte kokosovy cheesecake recept

Hrnčekový bounty tarte

Rýchly zákusok, ktorý chutí po čokoláde a kokose. Na vrchu je chutná čokoládová poleva z tmavej čokolády.

Na cesto potrebujete:

  • 2,5 hrnčeka (1 hrnček – 250ml) hl. múky
  • 1/2 masla (125g) izbovej teploty
  • 2 vajíčka
  • 1čl prášku do pečiva
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 3 PL kakaa
  • štipka soli

Na plnku potrebujete:

  • 1 balenie strúhaného kokosu (200g)
  • 1 balenie Creme Fraiche
  • 1/3 šálky masla izbovej teploty
  • 1/2 šálky cukru (ja som použila trstinový lebo má krásnu karamelovú arómu, žiaľ aj farbí kokos na hnedo, kdo chce teda mať snehovo biely kokos použije rovnaké množstvo práškového cukru)

Poleva:

  • 1/2 šľahačky na šľahanie (125ml)
  • 1/2 čokolády na varenie (125g)

Postup:

  • Maslo zmiešať s cukrom, vajíčkom, múkou a práškom do pečiva. Pridať soľ a kakao a vypracovať rukami vláčne cesto. To dať na 1/2 hod. oddychovať do chladu.
  • Medzitým si pripraviť plnku. Na to zmiešať kokos, creme fraiche a cukor a všetko spolu spojiť.
  • Cesto vygúľať na veľkosť formy a vložiť ho do vymastenej formy na pečenie. Prebytočné cesto na okrajoch odstrániť.
  • Na vrch cesta dať kokosovú zmes a zarovnať ju do hladka.
  • Nechať piecť pri 180°C ca. 35min. Pokiaľ kakaové cesto pekne stuhne.
  • Do hrnca dať smotanu s nadrobno pokrájanou čokoládou a za pomalého zohrievania nechať roztopiť až vznikne hladká poleva.
  • Čokoládovú polevu naniesť na kokosovú zmes a tarte nechať aspoň hodinu v chlade tuhnúť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*