Pizza nátierka na zapekanie

Chutná a rýchla pizza nátierka na zapekanie s ktorou možno za pár minút vykúzliť teplú večeru a pri tom ešte chutne využiť staršie pečivo. Recept mám od svokry a nám vždy veľmi chutí.

Suroviny:

  • 1 cibuľa alebo jarná cibuľka
  • 1 zelená paprika
  • 50ml rajčinového pretlaku
  • 100g tvrdého syra
  • (3ks šampióny)
  • 50g suchej salámy alebo klobásy
  • 2 vajíčka
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, čierne korenie, 1PL pizza korenie (alebo sušené bylinky – tymián, bazalka, oregano), sušené čili
tepla pizza natierka recept
tepla pizza natierka recept

Postup:

  • Cibuľu a papriku pokrájame na drobno a dáme do misky.
  • Pridáme na drobno pokrájané šampiňóny (možno vynechať) a pokrájanú suchú salámu.
  • Potom primiešame rajčinový pretlak, vajíčka a ½ nastrúhaného syru. Pridáme tiež pretlačený cesnak.
  • Zmes dochutíme korením a dobre premiešame.
  • Krajce chleba potrieme pierkom olejom. To im dodá super chrumkavosť.
  • Potom na chlebíky nanesieme vždy za lyžicu zmesy a rozotrieme ju.
  • Povrch chlebov už len posypeme zvyšným syrom a pri 200⁰C necháme 15minút zapekať do chrumkava.
  • Zeleninová polievka s mäsovými guľkami

    Zeleninová polievka s mäsovými guľkami

    Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.


  • Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Tento Snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]


  • Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*