Chutná a rýchla pizza nátierka na zapekanie s ktorou možno za pár minút vykúzliť teplú večeru a pri tom ešte chutne využiť staršie pečivo. Recept mám od svokry a nám vždy veľmi chutí.
Suroviny:
- 1 cibuľa alebo jarná cibuľka
- 1 zelená paprika
- 50ml rajčinového pretlaku
- 100g tvrdého syra
- (3ks šampióny)
- 50g suchej salámy alebo klobásy
- 2 vajíčka
- 1 strúčik cesnaku
- soľ, čierne korenie, 1PL pizza korenie (alebo sušené bylinky – tymián, bazalka, oregano), sušené čili
Postup:
- Cibuľu a papriku pokrájame na drobno a dáme do misky.
- Pridáme na drobno pokrájané šampóny (možno vynechať) a pokrájanú suchú salámu.
- Potom primiešame rajčinový pretlak, vajíčka a ½ nastrúhaného syru. Pridáme tiež pretlačený cesnak.
- Zmes dochutíme korením a dobre premiešame.
- Krajce chleba potrieme pierkom olejom. To im dodá super chrumkavosť.
- Potom na chlebíky nanesieme vždy za lyžicu zmesy a rozotrieme ju.
- Povrch chlebov už len posypeme zvyšným syrom a pri 200⁰C necháme 15minút zapekať do chrumkava.
-
Liečivý levanduľový sirup bez varenia
Tento rok sa mi podarilo navštíviť francúzske levanduľové polia. Okrem toho, že som bola učarovaná ich krásou a arómou, ktorá sa nimi šírila, navštívili sme tiež súkromnú manufaktúru na spracovanie levandule, jednak sušením ale tiež výrobou éterických olejov. Majiteľka bola veľmi zhovorčivá a porozprávala nám nielen o tom, aké rôzne […]
-
Jednoduchý cheesecake pre lenivé
Tento cheesecake je výborný rýchly zákusok, ktorý vyžaduje minimálnu zručnosť či čas. Cheesecake je bez spodného cesta a za pár minút hotový. Servírovať ho možno s ovocím, čokoládovou polevou alebo napríklad s karamelovou polevou. Suroviny 2 balenia (500g) jemného krémovitého syra (philadephia/mascarpone) 1 balenie (250g) jemného tvarohu 200ml kyslej smotany […]
-
Pečená torta tiramissu
Moja obdoba tejto talianskej klasiky sa tentoraz nezaobíde celkom bez pečenia. Čo však ostáva je skvelá kombinácia chuti mascarpone krému, kávy a kakaa v tejto mimoriadne lahodnej tiramissu torte. Pečený základ oceníte najmä pri krájaní, ktoré je mimoriadne jednoduché a ľahko sa servíruje bez poškodenia tvaru (ako tomu často býva […]