Chutná a rýchla pizza nátierka na zapekanie s ktorou možno za pár minút vykúzliť teplú večeru a pri tom ešte chutne využiť staršie pečivo. Recept mám od svokry a nám vždy veľmi chutí.
Suroviny:
- 1 cibuľa alebo jarná cibuľka
- 1 zelená paprika
- 50ml rajčinového pretlaku
- 100g tvrdého syra
- (3ks šampióny)
- 50g suchej salámy alebo klobásy
- 2 vajíčka
- 1 strúčik cesnaku
- soľ, čierne korenie, 1PL pizza korenie (alebo sušené bylinky – tymián, bazalka, oregano), sušené čili

Postup:
- Cibuľu a papriku pokrájame na drobno a dáme do misky.
- Pridáme na drobno pokrájané šampiňóny (možno vynechať) a pokrájanú suchú salámu.
- Potom primiešame rajčinový pretlak, vajíčka a ½ nastrúhaného syru. Pridáme tiež pretlačený cesnak.
- Zmes dochutíme korením a dobre premiešame.
- Krajce chleba potrieme pierkom olejom. To im dodá super chrumkavosť.
- Potom na chlebíky nanesieme vždy za lyžicu zmesy a rozotrieme ju.
- Povrch chlebov už len posypeme zvyšným syrom a pri 200⁰C necháme 15minút zapekať do chrumkava.
-
Lahodná nepečená jahodová roláda
Roláda je skvelým múčnikom na pohostenie či posedenie pri káve. Je lahodnou kombináciou vanilkového cesta, nadýchanej šľahačky a aromatických jahôd.
-
Najlepšia čínska polievka ako z čínskej reštaurácie
Prezradím vám tajomstvo čínskej polievky ako z čínskej reštaurácii – je ním šťava z ananásu. Vďaka tejto dostane polievka tú správnu sladko-kyslú chuť ako ju poznáte z originálu. Nebojte sa vyskúšať, pochutíte si.
-
Nadýchané tvarohové lievance – zdravé raňajky pre deti aj dospelých
Tieto tvarohové lievance sú jemné, vláčne a prirodzene sladké – ideálne na raňajky alebo desiatu pre celú rodinu. Hotové za pár minút, podávané s medom a škoricovým cukrom. Skvelý spôsob, ako využiť tvaroh v kuchyni.