Pizza nátierka na zapekanie

Chutná a rýchla pizza nátierka na zapekanie s ktorou možno za pár minút vykúzliť teplú večeru a pri tom ešte chutne využiť staršie pečivo. Recept mám od svokry a nám vždy veľmi chutí.

Suroviny:

  • 1 cibuľa alebo jarná cibuľka
  • 1 zelená paprika
  • 50ml rajčinového pretlaku
  • 100g tvrdého syra
  • (3ks šampióny)
  • 50g suchej salámy alebo klobásy
  • 2 vajíčka
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, čierne korenie, 1PL pizza korenie (alebo sušené bylinky – tymián, bazalka, oregano), sušené čili
tepla pizza natierka recept
tepla pizza natierka recept

Postup:

  • Cibuľu a papriku pokrájame na drobno a dáme do misky.
  • Pridáme na drobno pokrájané šampiňóny (možno vynechať) a pokrájanú suchú salámu.
  • Potom primiešame rajčinový pretlak, vajíčka a ½ nastrúhaného syru. Pridáme tiež pretlačený cesnak.
  • Zmes dochutíme korením a dobre premiešame.
  • Krajce chleba potrieme pierkom olejom. To im dodá super chrumkavosť.
  • Potom na chlebíky nanesieme vždy za lyžicu zmesy a rozotrieme ju.
  • Povrch chlebov už len posypeme zvyšným syrom a pri 200⁰C necháme 15minút zapekať do chrumkava.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *