hraskovy quiche s cuketou recept

Švédsky hráškový quiche s cuketou

Počas dovolenky v švédsku sa mi dostala do ruky jedna kuchárska kniha, v ktorej bol recept na Quiche s hráškom. Ten ma hneď oslovil a zaumienila som si ho neskôr pripraviť. Okrem hrášku som ho obohatila aj o syr Feta a cukinu.

Potrebujete na cesto:

  • 80g masla izbovej teploty
  • 225g hl. múky
  • 1 vajíčko
  • 1čl soľ
  • 100ml mlieka

Na plnku potrebujete:

  • 3 vajíčka
  • 200g Feta syru
  • 200g kyslej smotany
  • 2 jarné cibuľky
  • 100g hrášku
  • 1 cukina
  • 50g slaniny/údeného mäsa (kdo chce bezmäsitú verziu môže vynechať)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, čierne korenie, bylinky (petržlen, pažítka)

Postup:

  • Vajíčko vymiešať s maslom, múkou, mliekom a soľou do nelepivého cesta. Cesto zabaliť do fólie a nechať aspoň 1/2 hod. v chlade tuhnúť.
  • Potom cesto vyrolovať medzi 2 papiermi na pečenie a tie dať do vymastenej formy na pečenie. Cesto pritlačiť na formu a prebytočné cesto, ktoré ostane nad okrajom formy odrezať.
  • Na plnku zmiešať vajíčka so soľou, čierným korením, kyslou smotanou, cesnakom, bylinkami a na jemno posekanou slaninou/salámou/mäsom. Pridať rozdrobený feta syr.
  • Potom plnku naliať na pripravené cesto. Cukinu pokrájať na tenko a vložiť do tekutej plnky. Priestory medzi cukinou vyplniť hráškom.
  • Quiche nechať piecť pri 180C ca. 35min. do zlatista. Pred krájaním nechať vychladnúť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*