HomeHlavné jedlá slané Rýchla krémovitá šampiónová omáčka

Rýchla krémovitá šampiónová omáčka

Posted in : Hlavné jedlá slané, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Výborná omáčka k dusenému mäsu, či už hovädziemu alebo kuraciemu.

Recept na zemiakové knedlíky tu – https://recepis.sk/2018/10/11/dusene-hovadzie-maso-s-kyslou-kapustou-omackou-z-vyvaru-a-zemiakovymi-knedlikmi/

Postup na prípravu omáčky

  • Ja som začala najskôr prípravou duseného hovädzieho. To som osolila a opražila na oleji. Následne som k nemu pridala cibuľu, mrkvu, zeler a všetko zaliala 400ml vody. Potom som prikryté dusila 1,5 hodiny. Mäso odložila stranou a vývar zliala a precedila cez sítko.
  • Na 2 PL masla a troche oleja krátko posmažiť očistené a na rovnako veľké kusy pokrájané šampióni. Keď začnú hnednúť, tak ich posoliť a posypať 2 PL hl. múky.
  • Pridať za 1 naberačku pripraveného vývaru a všetko dobre rozmiešať aby neboli hrudky. Potom pridať zvyšný vývar.
  • Nechať 5min. spolu variť. Priliať ešte 100ml sladkej smotany a posekanú petržlenovú vňať. Následne dochutiť podľa potreby ešte soľou ako aj 1-2PL octu.
  • Na záver pridať posekanú petržlenovú vňať. Komu sa zdá málo hustá zahustí 1PL zem. škrobu, ktorý najskôr treba rozmiešať v troške studenej vody a potom primiešať za miešania k omáčke.
Please follow and like us:
[Total: 0    Average: 0/5]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial