Lahodná mandľová torta so žĺtkovým krémom

Neviete, čo si počať s veľa žĺtkami? Odporúčam tento výborný vanilkový krém so žĺtkami.

Potrebujete na cesto:

  • 4 vajíčko
  • 150g kr. cukru
  • 100g mletých mandlí
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 60g hl. múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 prášku do pečiva

Žĺtková plnka:

  • 500 ml mlieka
  • 1balenie vanilkového prášku
  • 4 PL kr. cukru
  • 6 žĺtkov

Okrem toho:

  • 1 šľahačka v prášku
  • 1 stužovač šľahačky
  • 150ml mlieka

Postup:

  • Žĺtka oddeliť od bielkov. Bielka vyšľahať spolu so štipkou soli do tuhého snehu a odložiť stranou.
  • Potom žĺtka vyšľahať potom s cukrom do penista. Počas šľahania postupne pridávať olej a ten tiež dobre prešľahať aby všetko dostalo krémovitú konzistenciu. Potom pridať ešte vanilkový cukor a vodu a všetko dobre premiešať.
  • Následne pridať suché komponenty- múku, mleté mandle, pudingový prášok a prášok na pečenie a miešať. Keď sa všetko dobre prepojí tak pomalými pochybami zamiešať vyšľahané bielko a cesto naliať do vyliatej bábovkovej formy.
  • Piecť pri 180C ca. 45 min. do tuha. Potom nechať dôkladne vychladnúť a prerezať na polku.
  • Mlieko vliať do hrnca, nechať zohriať. Odobrať 2PL mlieka a tie rozmiešať s cukrom a pudingovým práškom. Keď mlieko zovrie, vliať doňho puding a miešať. Potom pridať žĺtka a nechať ešte 2min. spolu variť. Potom nechať vychladnúť.
  • Žĺtkovú plnku naplniť medzi korpusy. Mlieko vyšľahať so stužovačom a práškovou smotanou do pevna. Vyšľahanú šľahačku naniesť pomocou cukrárenskej špricky na vrch torty.
  • Tortu nechať pred nakrojením aspoň 2 hod. chladnúť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*