Fašírky plnené mozarellou

Fašírky sú veľmi obmienateľné. Či už pužitím rôznych druhov mäsa alebo aj pridaním obilnín k mäsu (ryže, bulguru, cous-cousu, usw.). Jednou z mojích obľúbených variacií sú fašírky plnené syrom, ktorý sa po rokrojení krásne rozteká po mäse.

Postup:

  • 400g mletého hovädzieho mäsa zmiešať s 1 vajíčkom, 1 malou šálkou strúhanky, soľou, čierným korením a červenou sladkou paprikou.
  • Medzitým rozrezať mozarellu na 8 rovnakých dielov. Mäso takisto rozdeliť na 8 rovnako veľkých guliek.
  • Potom z každej guľky pomocou rúk urobiť placku, do stredu dať mozarellu a mäso okolo syra uzavrieť tak aby syr nebolo vidno.
  • Následne každú hotovú faširku obaliť v strúhanke a pomaly opekať z oboch strán na oleji o zlatista.
  • Ideálnou prílohou sú varené či pečené zemiaky, prípadne zemiaková kaša a šalát.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*