Tarte s plnkou z bielej čokolády

Je to veľmi nenáročný a rýchli dezert, ktorý má tú správnu konzistenciu aj bez želatíny alebo stužovača.

Na cesto potrebujete:

  • 150g hl. Múky
  • 100g masla izbovej teploty
  • 50g pr. Cukru

Na plnku:

  • 600ml mlieka
  • 2PL kukur. Škrob (kdo nemá použije 2PL vanilkového pudingového prášku)
  • 2 vanilkové cukre
  • 2PL kr. cukru
  • 2 vajíčka
  • 200g bielej čokolády
  • 20g masla
  • 1PL nutelli

Postup:

  • Na Tarte zmiešať múku, maslo a cukor a najlepšie rukami vymiesiť elastické cesto. To dať do vymastenej nádoby na tarte a prikryť papierom na pečenie. Ten potom zaťažiť guľkami na pečenie prípadne strukovinami a nechať upiecť 20min. pri 180°C na slepo. Potom papier aj s guľkami odstrániť a nechať ešte 5min. zapiecť. Tarte nechať vychladnúť.
  • Na plnku 500ml mlieka nechať zovrieť. Medzitým zmiešať 100ml mlieka s vajíčkom, škrobom, cukrom a vanilkovým cukrom. Keď mlieko zovrie, tak vliať doňho zmes a dobre premiešať. Oheň vypnúť. Do ešte horúcej plnky pridať čokoládu  pokrájanú na drobno ako aj 20g masla a miešať až sa všetko roztopí a spolu spojí.
  • Za 1PL zmesi dať do misky, pridať do nej 1PL nutelli a dobre premiešať.
  • Potom na tarte naliať bielu plnku, do stredu dať nutellovú časť a špáratkom vytvoriť vzor podľa predstavivosti.
  • Tarte na záver nechať aspoň hodinu chladnúť v chladničke.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*