Kuracie kúsky na ryži

Výborné jedlo z jedného plechu. Dá sa variť v 2 varáciach. Buď sa ryža klasicky predvarí alebo sa ryža nechá variť priamo v trúbe. Na ryžu z trúby nájdete recept tu: https://recepis.sk/2018/10/11/pecene-kuracie-stehna-napecene-kuracie-stehna-na-rajcinach-a-tymiane-k-tomu-ryza-z-truby-s-cicerom-rajcinach-a-tymiane-k-tomu-ryza-z-truby-s-cicerom/

Postup:

  • Kuracie kúsky (stehná alebo krídla) naložiť na pár hodín do marinády. Na to zmiešať slnečnicový olej (ca.4PL) spolu s  1PL kečupu, 1 PL brown sauce  (kdo nemá dá 2 PL kečupu), 1čl kr.cukru, 1/2PL soli, 1čl čierného korenia. Mäso dobre umyť, osušiť a dobre obaliť v marinade.
  • Kuracie kúsky poklásť na plech a medzeri vyplniť pokrájanou cibuľou. Podliať 1 malou šálkou vody, prikryť alobalom a nechať pri 200°C ca 45min.
  • Medzitým uvariť ryžu do mäkka a keď mierne vychladne, tak dať na spodok vymastenej ohňuvzdornej misy. Potom na ryžu položiť kuracie kúsky a ryžu podliať trochou tekutiny z výpeku. Kdo sa rozhodne pre variant ryže z trúby môže túto nechať piecť súbežne s kuracími kúskamy v trúbe.
  • 10g masla roztopiť, pridať za 1čl sladkej červenej papriky a zmes naniesť štetcom na kuracie kusy. Potom vložiť opäť do trúby a nechať zapiecť do chrumkava (15-20min.)

2 komentáre

  1. Pingback: Zelerový šalát – Recepis.sk

  2. Pingback: Chrumkavé tekvicové a zemiakové kúskami – Recepis.sk

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*