Krémová zeleninová polievka z maslovej tekvice

Maslová tekvica patrí k mojím absolútnym favoritom medzi tekvicami. Nielen, že je rýchla na prípravu a ľakho dostupná v obchodoch ale jej chúť nieje tak dominantná ako pri mnohých iných tekvicových druhoch a dá sa krásne kombinovať najmä s koreňovou zeleninou.

Postup: 

  • Menšiu maslovú tekvicu ošúpať (šupka je síce jedlá, ale bez nej je tekvica krémovitejšia), vybrať jadierka a pokrájať.
  • Okrem toho 2 mrkvy, 2-3 zemiaky, 1 sladký zemiak pokrájať na kocky. 1 Cibuľu ošúpať a takisto pokrájať.
  • Na oleji a troške masla osmažiť cibuľku do zlatista, pridať zvyšnú zeleninu a zaliať 2l vody alebo vývaru. Osoliť, okoreniť kmínom a čierným korením a zakryté variť 30min.
  • Potom polievku rozmixovať ponorným mixérom do hladka.
  • Kdo chce môže na záver ešte mramorovať hotovú polievku sladkou smotanou, prípadne servírovať so smaženými krutónmy.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*