Krehké mandlové lupienky zo žĺtkového cesta

Tieto keksíky sú veľmi krehké, doslova sa rozplývajú na jazyku.

Potrebujete:

  • 370g hladkej múky
  • 1 čl prášku do pečenia
  • 50g kr.cukru
  • 3 žĺtky
  • 250g masla izbovej teploty
  • Celé mandle

Postup:

Žĺtky vyšlahať do penista s cukrom, pridať múku a maslo a vypracovať hladké cesto. To nechať aspoň hodinu odpočívať v chlade. Následne rozgúlať a vykrojiť formičkou tvar lupienku. Položiť na plech. Na každý lupienok vložiť a jemne vtlačiť jednu manndlu. Pri 180°C piecť pokiaľ nezačne hnednúť cesto (podľa hrúbky cesta ca 5-10min).



Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.