nepeceny cokoladovy tarte ako upiect zdravy recept ceresne a ovsene vlocky

Nepečený čokoládový tarte z vločiek a čerešní

Táto zdravšia varianta čokoládovej klasiky u nás doma všetkých uchátila. Hlavne deťom veľmi chutilo vločkové keksíkové cesto. Výborný a ľahký recept na nepečený koláč.

Potrebujete na cesto:

  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 1/2 šálky práškového cukru
  • 1/2 (125g) masla izbovej teploty
  • 2 PL kakaa
  • 1 šálka hl.múky
  • štipka soli

Na čerešňovú plnku:

  • 1 malá kávová šálka (100ml) čerešňovej šťavy
  • 1/2 balenia želé
  • 2 PL cukru

Na kakaovú plnku:

  • 1 balenie (200ml) šľahačkovej smotany
  • 1 balenie (200g) tmavej čokolády
  • 2 PL kakaa
  • 3-4 PL práškového cukru
  • 1 balenie (250g) mascarpone
  • 1 stužovač smotany
  • 3 PL kokosového tuku

Postup:

  • Ovsené vločky a cukor dáme kuchynského robota a posekáme na jemnú múčku.
  • Pridáme preosiatu múku, kakao, maslo a soľ a vypracujeme hladké cesto.
  • Formu dobre vymastíme a cesto do nej rozdrobíme a dobre rovnomerne rukami zatlačíme na dno nádoby ako aj do jej strán. Odporúčam použiť nádobu s odnímateľným spodkom alebo s hladkým vzorom, takto sa cesto dá neskôr lepšie vybrať.
  • Takto pripravené dáme cesto na hodinu do chladničky alebo na 20 minút do mrazničky.
  • Stuhnuté cesto vyberieme z formy.
  • Na čerešňovú vrstvu dáme do hrnca čerešňovú šťavu s cukrom a želé a za miešania zohrejeme. Keď dostane zmes hustú pudingovú konzistenciu, nanesieme na cesto a necháme krátko stuhnúť.
  • Medzitým si nahrejeme smotanu a v nej necháme roztopiť na drobno pokrájanú čokoládu spolu s kakaom a kokosovým tukom. Vznikne krémovita konzistencia. Plnku dáme vychladnúť.
  • Do vychladnutej zmesi dáme stužovač a prešľaháme až zmes trochu zhustne. Potom pridáme mascarpone a premiešame.
  • Plnku nanesieme na stuhutú čerešňovú vrstvu a necháme 2-3 hodiny v chlade tuhnúť pred servírovaním.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*