Táto zdravšia varianta čokoládovej klasiky u nás doma všetkých uchátila. Hlavne deťom veľmi chutilo vločkové keksíkové cesto. Výborný a ľahký recept na nepečený koláč.
Potrebujete na cesto:
- 1 šálka ovsených vločiek
- 1/2 šálky práškového cukru
- 1/2 (125g) masla izbovej teploty
- 2 PL kakaa
- 1 šálka hl.múky
- štipka soli
Na čerešňovú plnku:
- 1 malá kávová šálka (100ml) čerešňovej šťavy
- 1/2 balenia želé
- 2 PL cukru
Na kakaovú plnku:
- 1 balenie (200ml) šľahačkovej smotany
- 1 balenie (200g) tmavej čokolády
- 2 PL kakaa
- 3-4 PL práškového cukru
- 1 balenie (250g) mascarpone
- 1 stužovač smotany
- 3 PL kokosového tuku
Postup:
- Ovsené vločky a cukor dáme kuchynského robota a posekáme na jemnú múčku.
- Pridáme preosiatu múku, kakao, maslo a soľ a vypracujeme hladké cesto.
- Formu dobre vymastíme a cesto do nej rozdrobíme a dobre rovnomerne rukami zatlačíme na dno nádoby ako aj do jej strán. Odporúčam použiť nádobu s odnímateľným spodkom alebo s hladkým vzorom, takto sa cesto dá neskôr lepšie vybrať.
- Takto pripravené dáme cesto na hodinu do chladničky alebo na 20 minút do mrazničky.
- Stuhnuté cesto vyberieme z formy.
- Na čerešňovú vrstvu dáme do hrnca čerešňovú šťavu s cukrom a želé a za miešania zohrejeme. Keď dostane zmes hustú pudingovú konzistenciu, nanesieme na cesto a necháme krátko stuhnúť.
- Medzitým si nahrejeme smotanu a v nej necháme roztopiť na drobno pokrájanú čokoládu spolu s kakaom a kokosovým tukom. Vznikne krémovita konzistencia. Plnku dáme vychladnúť.
- Do vychladnutej zmesi dáme stužovač a prešľaháme až zmes trochu zhustne. Potom pridáme mascarpone a premiešame.
- Plnku nanesieme na stuhutú čerešňovú vrstvu a necháme 2-3 hodiny v chlade tuhnúť pred servírovaním.