Toto vianočné pečivo chutí ako kombinácia brownie a perníku. Chuť výrazne dominuje čokoládou, sen každého čokoholika. A k tomu je pečivo tak rýchlo hotové. Netreba nič vykrajovať, proste len cesto vyliať na plech, po upečení obliať čokoládou a už len pokrájať na kocky. V uzavretej nádobe chutí výborne aj po 3-4 týždňoch.
Potrebujete:
- 4 vajíčka
- 70g kr. Cukru
- 200g rozpusteného masla
- 100g hl. Múky
- 350g čokolády
- 200g pomletých mandlí alebo lieskovcov
- 50g posekaných vlašských orechov
- 1 Pl perníkového korenia
- 1 čl prášku do pečiva/do perníkov
- 1 Pl kakaa
- 150g tmavej čokoládovej polevy (+50g mliečnej čokolády na ozdobu, celé mandle)
Postup:
- Maslo rozpustíme s čokoládou a kakaom (najlepšie v nerezovej miske nad parou) a necháme vychladnúť.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
- Pridáme rozpustené vychladnuté maslo s čokoládou a pridáme múkou a orechy. Dobre spolu premiešame.
- Pridáme tiež prášok do pečiva a perníkové korenie. Miešame až vznikne homogénne cesto.
- Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie (35x25cm) a rovnomerne rozotrieme.
- Pečieme pri 180C ca 25-30 min. Potom necháme vychladnúť.
- Na polevu posekáme čokoládu na drobno, dáme ju do nerezovej misky, ktorú položíme nas hrniec
- Polevu nanesieme na vychladnuté cesto. Potom pokrájame na malé kocky (1,5*1,5cm) a na každý kus položíme 1celú mandlu.
- Na záver necháme 1/2 hodinu najlepšie v chlade vychladnúť. Potom uskladníme kocky do uzatváratelnej nádoby.