Krásne nadýchané rezy s malinovou vrstvou, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku. Základné cesto je lyžičkové, teda bez váženia.
Na cesto potrebujete:
- 5 vajíčok
- 5PL kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- 5PL hl. múky
- 3PL jahodovej/malinovej marmelády
Na pudingovú vrstvu potrebujete:
- 450ml mlieka
- 1 balenie pudingového prášku zlatý klas
- 4 PL kr. cukru
- 1/2 masla izbovej teploty
Na smotanovú vrstvu potrebujete:
- 2 balenia kyslej smotany (celkovo 500ml)
- 4PL pr. cukru
- 1 balenie mascarpone (250g)
- 1čl San Apart (vegánsky stužovač smotany, alternatívne 2 balenia klasického stužovača smotany)
Na malinovú vrstvu potrebujete:
- 250ml vody
- za šálku mrazených malín
- 2PL kr. cukru
- 1 balenie tortového želé (najlepšie červeného)
Postup:
- Trúbu si zapneme a predhrejeme na 160C. Pripravíme si fromu na pečenie, buď veľkú tortovú (priemer 26cm) alebo menšiu štvorcovú či obdĺžnikovú (napr. 25x25cm).
- Bielka si oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do tuhej peny. Odložíme stranou.
- Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme múku a premiešame. Na záver prišľaháme bielkový sneh.
- Cesto nalejeme na vymastený plech a necháme pri 160C piecť ca. 20 minút do zlatista.
- Medzitým dáme do hrnca 400ml mlieka a necháme zovrieť. Zvyšné mlieko zmiešame s pudingovým práškom a cukrom. Keď mlieko zovrie, nalejeme doňho zmes a uvaríme hustý puding. Ten necháme kompletne vychladnúť.
- Upečené cesto necháme takisto vychladnúť. Potom okolo neho umiestníme cukrárenskú obruč.
- Studené cesto potrieme jahodovou marmeládou.
- Následne si pripravíme smotanovú vrstvu. Na to vyšľaháme kyslú smotanu s cukrom a san apartom (stužovačom). Pridáme mascarpone a prešľaháme.
- Do studeného pudingu prišľaháme maslo.
- Potom na cesto nanesieme najskôr pudingovú vrstvu, zarovnáme a potom smotanovú vrstu a zarovnáme. Necháme 1/2 hodiny chladnúť.
- Medzitým si v hrnci zohrejeme vodu + maliny + cukor a necháme ich 10 minút variť. Potom ich prepasírujeme cez sítko, aby sa nám zachytili jadierka.
- Vychladnutú malinovú zmes opäť nalejeme do hrnca, pridáme tortové želé a za miešania zovrieme, až sa zmes zahustí.
- Na záver malionvú zmes nanesieme na smotanovú plnku a necháme takto ešte hodinu chladiť.