tekvicove kocky sladke recept desert maslova tekvica

Tekvicové kocky so škoricou

Tekvice sa takisto ako cukina výborne hodí na prípravu sladkých pokrmov a tak je chutnou obmenou pri pečení. Tieto kocky sú nenáročné na prípravu a chutia veľmi čerstvo po orechoch a škorici.

Potrebujete:

  • 1/2 tekvice (napr. maslová tekvica, hokkaido)
  • 120g kr. cukru
  • 4 vajíčka
  • 200g pomletých orechov
  • 150g hl. múky
  • 100 ml kefíru alebo bieleho jogurtu
  • 100g roztopeného masla
  • 200g čokolády na varenie
  • 1PL (kokosového) oleja
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1PL mletej škorice

Postup:

  • Bielka oddeliť od žĺtkov a vyšľahať do tuhého snehu.
  • Žĺtka vyšľahať s cukrom do penista. Pridať maslo a kefír a prešľahať.
  • Postupne pridať suché položky- múku, prášok do pečiva, škoricu a orechy. Potom pridať na hrubo postrúhanú tekvicu (ja osobne ju šúpem aj keď je šupka väčšinou jedlá).
  • Na záver primiešať vyšľahaný bielkový sneh. Cesto naliať do formy na pečenie (22*33cm) vystlatej papierom na pečenie a nechať piecť v predhriatej rúre pri 160C ca. 35min.
  • Potom nechať vychladnúť a cesto pokrájať na rovnako veľké kocky.
  • Do hrnca dať vodu, nad to položiť nerezovú misku a do nej dať čokoládu polámanú na drobno ako aj olej. Nechať nad parou zohrievať.
  • Každú kocku dobre obaliť v roztopenej čokláde a nechať stuhnúť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*