Tento recept som si priniesla z môjho cestovania po Portugalsku, kde si možno túto sladkosť dopriať v každom lokále. Tieto košíčky vyrobené z lístkového cesta su nielen rýchlo hotové ale chutia zvonku chrumkavo a zvútra po výbornej škoricovej plnke. Su tiež relatívne dlho trvácne, aj po 2-3 dňoch chutia rovnako dobre. Okrem toho je to výborný recept na využitie väčšieho množstva žĺtkov, ktoré ostanú napríklad po pavlovovej torte.
Potrebujete:
- 1 lístkové cesto
- 250ml mlieka
- 6 žĺtkov
- 5PL kr. cukru
- 1 čl škorice
- 1 vanilkový cukor
- 3PL kukuričného škrobu (alebo to isté množstvo vanilkového pudingového prášku)
Postup:
- Lístkové cesto vyrolovať a veľkou kruhovou formou (optimálne s priemerom 8cm) z neho vyhrojiť 12 kruhov.
- Pevnú formu na muffiny vymastiť a do každého otvoru vložiť 1 kruh cesta tak aby vznikla akoby mištička.
- Do studeného mlieka dať škrob, cukor, škoricu a žĺtka a za stáleho miešania priviesť do varu. Potom vzniknutý puding nechať vychladnúť.
- Pomocou 2 čajových lyžičiek naniesť puding opatrne do košíčkov z cesta a do hladka zmes rozotrieť.
- Piecť pri 180⁰C ca. 25min. do znednutia.