Jahodová mascarpone torta

V lete mám rada torty, ktoré sú chuťovo ľahké a hlavne, ktoré chutia aj na studeno servírované. K takýmto patrí aj táto chutná torta s jahodovou chuťou.

Potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 150g hl. Múky
  • 50g kakaa
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 100ml vychladnutého espressa
  • 100ml oleja

Okrem toho:

  • 300g (2 balenia) mascarpone
  • 250g smotany na šľahanie
  • 2 stužovače šľahačky
  • 100g cukru
  • 150g jahôd
  • 2PL jahodovej marmelády

Postup:

  • Bielka vyšlahať so štipkou soli do tuhého snehu a odložiť stranou.
  • Žĺtka vyšlahať s cukrom do penista. Pridať vanilkový cukor, espresso a olej a ďalej šlahať.
  • Potom pridať suché položky – prášok do pečiva, múku a kakao a vypracovať hladké cesto. Na záver pridať bielkový sneh a už nešlahať ale len ho jemne primiešať k cestu aby sa nezničila jeho vláčnosť.
  • Cesto naliať do vymastenej formy na pečenie a upiecť pri 150 °C v predhiatej rúre do zlatista (ca. 35 min.). Piškótu nechať vychladnúť a prekrojiť na polovičku.
  • Medzitým vyšľahať šľahačkovú smotanu so stužovačmi a cukrom do pevna. Pridať obe mascarpone krémy a prešľahať aby sa všetko dobre spojilo.
  • 100g jahôd rozmixovať ponorným mixérom. Pridať 2PL jahodovej marmelády a 1/2Mascarpone zmesy. Prešľahať aby sa všetko dobre spojilo.
  • Spodnú časť piškóty položiť na tortový podnos a okolo korpusu umiestniť cukrárenskú obruč. Naň dať mascarpone bielu zmes a na ňu porokladať na plátky pokrájané jahody.
  • Potom položiť vrchnú časť korpusu a ten potrieť jahodovou (ružovou) mascarpone zmesou. Nechať najlepšie cez noc tuhnúť. Potom odstrániť cukrárenskú obruč a ozdobiť podľa chute.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*