Tento koláč sa tradične objaví vo všetkých pekárňach a cukrárňach Nemecka akonáhle začne sezóna jahôd. Moje deti sa ho nevedia dojesť a jeho jednoduchá príprava je skvelým argumentom na vyskúšanie.
Jump to Recipe

Tradičný jahodový koláč s pudingom
Course: Pečieme, Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
4 vajíčka
1/2 hrnčeka cukru
1/2 hrnčeka mäkkého masla
1 vanilkový cukor
1/2 hrnčeka mlieka
1 hrnček hladkej múky
2PL kukuričného škrobu
1/2 prášku do pečiva- Plnka
400ml mlieka
1 balenie vanilkového pudingu
4PL Kr. cukru
1 vanilkový cukor
2PL masla- Jahodová vrstva
300g jahôd
500ml vody
2 balenie tortového želé (červené)
2Pl cukru
Postup
- Začneme prípravou cesta. Na to vyšľaháme bielka s cukrom do penista. Žĺtka vyšľaháme s mäkkým maslo, ako aj prášok do pečiva, vanilkový cukor, citrónovú šťavu, múku a krupicu. Takisto pridáme mlieko. Na záver primiešame bielkový sneh.
- Cesto vylejeme na veľký plech vyložený papierom na pečenie a necháme piecť 25-30 minút do zlatista.
- Medzitým si pripravíme plnku. Na to do hnrca dáme variť mlieko spolu s maslom. Trochu mlieka si odložíme stranou a primiešame kdo neho pudingový prášok, cukor a vanilkový cukor. Keď mlieko zovrie, vlejeme zmes a uvaríme hustý puding. Necháme 5 minút vychladnúť. Potom nanesieme na upečené cesto.
- Jahody umyjeme, osušíme a pokrájame na pláty. Na pudingovú zmes kladieme pláty jahôd až je pokrytá celá plocha. Na záver do vody nasypeme želé a cukor a miešame až sa vytvorí hustá zmes. Tú nanesieme lyžičkou na jahody a necháme všetko dôkladne vychladnúť.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
213 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV