Aromatická bábovka z kapučína (Cappuccino)

Aromatická bábovka z kapučína (Cappuccino)

Máte doma instatné kapučíno/Cappuccino v prášku? Tak si z neho dokážete vykúzliť túto krásne nadýchanú a aromatickú bábovku.

Neviem ako je to u vás, ale mne často niekdo daruje instatné kapučíno. Kedže pijem kávu bez mlieka, tak sa žial tieto u mňa len hromadia. Preto som raz vymyslela tento super chutný spôsob ako ho využiť. Výsledkom je táto krásne nadýchaná mäkkučká bábovka.

Suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 100 g cukru
  • 100 ml oleja (napr. Slnečnicový alebo roztopený kokosový tuk)
  • 2 čl prášku do pečiva
  • 100 g instatného práškového kapučína
  • štipka soli
  • 100 g múky

Postup:

  • Trúbu si dáme predhrievať na 160C.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Šľaháme aspoň 5 minút aby vznikla nadýchaná konzistencia.
  • Postupne prilievame olej a ďaľej šľaháme.
  • Potom pridáme suché komponenty- preosiatu múku, instantné kapučíno, prášok do pečiva a soľ. Vypracujeme vláčne cesto.
  • Bábovkovú formu vymastíme a nalejem do nej cesto.
  • Pečieme ca. 45 minút do zlatista. Potom necháme dôkladne vychladnúť, predtým než vyberieme z formy.

Inšpirujte sa aj ďaľšími receptami na výrobu bábovky.

Tento recept patrí do kategórie – Pečieme sladké.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.