Už ste počuli o zapečenej ovsenej kaši? Ja len prednedávnom som takýto recept zahliadla a keď som ju aj vyskúšala. Teplá kaša, vnútri hladká a krémovitá s peknou karamelizovanou kôrkou na povrchu.
Bola som tiež milo prekvapená tým, ako rýchlo to bolo hotové. Veľmi odporúčam vyskúšať ako teplé raňajky či ľahkú večeru.
Potrebujete:
- 1 šálka ovsených vločiek
- 2 šálky ovsenéhho mlieka
- 1 PL kukuričného škrobu
- 1 PL agáve sirupu (alebo iného sladidla)
- 1 PL kokosového tuku
- Štipka soli
Postup:
- Najskôr si v ovsenom mlieku rozmiešame škrob.
- Potom v miske zmiešame ovsené vločky s ovseným mliekom a agávovým sirupom a štipkou soli.
- Kokosový tuk roztopíme. Keď je tekutý, pridáme ho k ovseným vločkám.
- Takto pripravené vločky dáme do vymastenej zapekacej mise a necháme pri 200C na 15-20 minút zapiecť.
- Ja som ako prílohu zvolila kokosový jogurt a ovocný kompót.