Zapečená ovsená kaša, hrnčekový recept

Zapečená ovsená kaša, hrnčekový recept

Už ste počuli o zapečenej ovsenej kaši? Ja len prednedávnom som takýto recept zahliadla a keď som ju aj vyskúšala. Teplá kaša, vnútri hladká a krémovitá s peknou karamelizovanou kôrkou na povrchu.

Bola som tiež milo prekvapená tým, ako rýchlo to bolo hotové. Veľmi odporúčam vyskúšať ako teplé raňajky či ľahkú večeru.

Potrebujete:

  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 2 šálky ovsenéhho mlieka
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1 PL agáve sirupu (alebo iného sladidla)
  • 1 PL kokosového tuku
  • Štipka soli

Postup:

  • Najskôr si v ovsenom mlieku rozmiešame škrob.
  • Potom v miske zmiešame ovsené vločky s ovseným mliekom a agávovým sirupom a štipkou soli.
  • Kokosový tuk roztopíme. Keď je tekutý, pridáme ho k ovseným vločkám.
  • Takto pripravené vločky dáme do vymastenej zapekacej mise a necháme pri 200C na 15-20 minút zapiecť.
  • Ja som ako prílohu zvolila kokosový jogurt a ovocný kompót.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.