Sladký zemiak plnený šampiňónmi, vegan recept

Sladký zemiak plnený šampiňónmi, vegan recept

Sladký zemiak je super jednoduchý na prípravu. Už po pol hodine v trúbe je jeho vnútro mäkké a krásne krémovité. To potom možno spracovať či už do kaše, dezertu alebo jedna z mojích obľúbených rýchloviek, so zeleninovou plnkou, napríklad s pečenými šampiňónmi. Výborny bezmäsitý recept.

Potrebujete:

  • 2 sladké zemiaky
  • 100g malých šampiňónov
  • 3-4 sušené marinované rajčiny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ, čierne korenie, štipľavá červená paprika
  • 1-2 PL oleja

Postup:

  • Sladký zemiak rozpolíme, každú polku pokvapkáme trochou oleja a osolíme.
  • Potom ho zabalíme do alobalu a pečieme pri 200C po dobu 30 minút do mäkka.
  • Na plnku očistíme šampiňóny a pokrájame ich na polku.
  • Panvicu nahrejeme, pridáme trochu oleja a šampiňóny zprudka zo všetkých strán opečieme do zlatista.
  • Pri konci pečenia ich dochutíme soľou, čiernym korením a štipľavou paprikou. Takisto k ním pretlačíme cesnak.
  • Marinované paradajky pokrájame na drobno, pridáme k šampiňónom.
  • Keď zemiaky trochu vychladnú, tak im stred roztlačíme vidličkou a do vnútra vložíme šampiňónovú plnku.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.