Mozart biscuits with marzipan

Mozartové keksíky s marcipánom

Toto pečivo si vyžaduje trošku viac trpezlivosti a tiež zručnosti ale výsledok stojí za to. Mandľová chuť marcipánu sa pečení ešte zosilní a táto zas pekne harmonizuje s mierne kyslastou chuťou marlemády.

Potrebujete:

  • 270 g múky
  • 2 vajíčka
  • 50g práškového cukru
  • 150g masla
  • Štipka soli
  • 200g marcipánu
  • Marmeláda (bez kúskov, najlepšie geleé)

Postup:

  • Vajíčka prešľaháme s cukrom a pridáme maslo, soľ a múku. Vypracujeme vláčne, nelepivé cesto.
  • Cesto vyrolujeme na pomúčenej pracovnej ploche do obdĺžnika a potom ho rozrežeme na 4 rovnako hrubé pásy.
  • Marcipán potrháme na menšie kúsky, dáme ho do vysokej misky a pridáme bielka. Šľaháme s bielkami až sa spoja spolu. Na to treba trochu trpezlivosti, trochu to trvá.
  • Keď sa položky spoja, dáme ich do cukrárenského vrecka, najlepšie bez špičky aby sa nám zmes dobre vytláčala.
  • Marcipán nanesieme na každý kus cesta zprava a zľava, uprostred necháme medzeru. Ja som po marcipáne ešte prešla po nanesení hranou vidličky, aby bol všade rovnako hrubo nanesený a aby sa vytvoril pekný vrúbkovitý tvar plnky.
  • Do iného cukrárenského vrecka si dáme marmeládu. Vybrať možno podľa chuti, ja som zvolila jahodovú a černicovú pre je sýtu farbu.
  • Do vzniknutej priehlbiny nanesieme potom vrstvu marmelády. Na záver pokrájame cesto pozdĺžne na menšie kusy. Tie prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečieme pri 180 v predhriatej rúre ca. 8-10 minút.
  • Po upečení necháme vychladnúť až potom odoberieme z plechu. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.