Recept do 15 minút- na krémovité prsia na hrášku a mrkve

Jednoduché a rýchle šťavnaté jedlo. Výborný recept z kuracieho mäsa.

Postup:

  • 2-3 kuracie prsia umyjeme a každý kus rozrežeme pozdĺžne na 3 tenšie pláty.
  • Prsia potom osolíme a okoreníme grilovacím korením a posypeme ich 1 PL zemiakového škrobu. Dobre všetko rozmažeme po ich povrchu.
  • V hrnci si nahrejeme olej a opečieme pripravené prsia z oboch strán do zlatista.
  • Pridáme cibuľu pokrájanú na drobno a keď začne voniať zalejeme všetko 1 šálkou vody (250ml).
  • Prikryté dusíme 10 minút. Medzitým si prichystáme 2 mrkvy, ktoré očistíme a pokrájame na tenké plátky ako aj za šálku mrazeného hrášku.
  • Po 10 minútach pridáme zeleninu k mäsu a ešte 5 minút spolu povaríme.
  • Na záver prilejeme 150ml šľahačkovej smotany a pridáme za 2čl octu. Podla potreby dochutíme čiernym korením.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*