Pečené paradajky plnené cuketovou plnkou

Chutná letná príloha, ktorá spája chuť rajčiny a cukín.

Potrebujete:

  • 6-8 väčších rajčín
  • 100g jemného krémovitého syru
  • 150ml creme fraiche/kyslej smotany
  • 50g strúhaného parmezánu
  • 1 balenie mozarella syru
  • 1 menšia cukina postrúhaná na jemno
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 vajíčko
  • Soľ, čierne korenie, petržlenová vňať

Postup

  • Rajčiny umyjeme, osušíme a odkrojíme z nich vrchný diel. Ten si odložíme stranou a potom lyžičkou vydlabeme vnútro rajčiny.
  • Pripravíme si plnku. Na to v miske zmiešame jemný krémovitý syr, kyslú smotanu/Creme Fraiche, postrúhaný parmezán a mozarellu.
  • Cukinu (aj so šupkou) postrúhame na jemno, posolíme, necháme postáť a potom dáme do sítka a vytlačíme z nej prebytočnú tekutinu.
  • Takto pripravenú cukinu pridáme k plnke. Takisto pridáme 1 vajíčko, roztlačený strúčik cesnaku, na jemno posekanú petržlenovú vňať a dochutíme všetko štipkou soli a čierneho korenia (soliť treba opatrne lebo parmezán syr už má slanú chuť).
  • Plnku nanesieme do pripravených rajčín, ktoré vložíme do zapekacej misky.
  • Misku prikryjeme alobalom a rajčiny necháme piecť pri 160C najskôr 30 minút zakryté a potom ešte 10 minút odokryté.
  • Alternatívne môžeme rajčiny nechať piecť aj na hornom rošte grilu. Treba len dávať pozor aby neboli vystavené príliš vysokej teplote, ale aby sa pomaly grilovali.
  • Servírujeme posypané petržlenovou vňaťou tak, že odrezaný klobúčik rajčiny opäť položíme na plnku
  • Plnku možno použiť aj na plnenie inej zeleniny, napríklad paprík.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*