Nenáročný cheesecke s čokoládovou príchuťou, ktorý je nielen krásne nadýchaný ale má tiež peknú výšku.
Na korpus potrebujete:
- 3 vajíčka
- 75g kr. Cukru
- 1 štipka soli
- 50g múky
- 2PL kakaa
Plnka:
- 500g jemného tvarohu
- 500g jemného krémovitého syru (mascarpone/lučina)
- 200g kyslej smotany
- 1 vanilkový cukor
- 4 vajíčka
- 150g kr. Cukru
- 4PL kakaa
- 1 pudingový čokoládový prášok
Postup:
- Biela vyšľahať so štipkou soli do tuhého snehu.
- Žĺtka vyšľahať s cukrom do penista. Pridať štipku soli, múku a kakaao a všetko dobre prešľahať.
- Na záver pridať sneh z bielkou. Vyliať do predmastenej tortovej formy a nechať najskôr 10-15 min. predpiecť pri 160°C.
- Medzitým si prichystať plnku. Na to vyšľahať opäť vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom.
- Primiešať jemný tvaroh, krémovitý syr a kyslú smotanu.
- Pridať kakao, pudingový prášok a cukor a prešľahať.
- Predpečený korpus vybrať z rúry a naliať naňho pripravenú plnku. Piecť ešte 35-40min. do stuhnutia. Potom nechať vychladnúť.
- Kdo chce môže vrch koláča ozdobiť vyšľahanou šľahačkou a čokoládovými kvapkami.