Ako dieťa sme mali pravidelne v pondelok rizoto. V tomto spracovala mama zvyšky pečeného kuraťa či ryže a bolo z toho nové jedlo. Po rokoch som často počúvala o skvelom talianskom rizotu, nechápala som, čo už na tej ryži môže byť také fantastické. Až keď som videla to “risotto” pochopila som, že to nemá nič spoločné s tým čo robila mama. Popravde oboje mám rada a i keď názov je skutočne zavádzajúci, mamine rizoto mi stále neskutočne chutí.
Suroviny:
- zvyšky kuracieho mäsa z pečeného kurčaťa
- 300g uvarenej ryže
- cibuľa
- 150g zelenina – napríklad hrášok, brokolica, karfiol
- 1čl sladkej čili omáčky
- grilovacie korenie
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Začneme opekaním cibuľky, ktorú sme si pokrájali na drobno. Pečieme pomaly až začne dostávať zlatistú farbu.
- Kuracie mäso si medzitým odoberieme z kostí, kožu odstránime, a mäso pokrájame na menšie kocky.
- Potom pridáme do panvice mäso, ktoré dochutíme grilovacím korením a čili omáčkou (alternatívne možno použť kečup, ide o sladkosť ktorá dodá mäsu peknú karamelovú chuť) a necháme krátko pražiť.
- Potom vyberieme z panvice a dáme na tanier.
- Do tej istej panvice dáme trochu oleja a pridáme zeleninu. Pri brokolici a karfiole stačí ho rozobrať na menšie ružičky a nechať krátko opekať ca. 5 minút. Zeleninu takisto odložíme stranou.
- Na záver dáme do panvice olej a pridáme ryžu. Ochutíme soľou a čiernym korením a krátko opečieme.
- Už len vrátime do panvice mäso a zeleninu a už len premiešame.
- U nás doma sa servírovalo rizoto s kompótom a posypené strúhaný syrom.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.