Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie.

Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete si ho zakúpiť na mojej stránke v prepredaji už od 25.11.2022 za zľavnenú sumu 9,99€.

Ak teda chcete mať zápisník, ktorý vás bude sprevádzať vašími kulinárskými cestami a písať tak rodinné kulinárske dejiny alebo len hľadáte darček pre mamu, svokru, kamarátku.. proste darček, ktorý nielen ich poteší aj ho aj naozaj využijú, tak pevne verím, že vás bude môj zápisník na tejto ceste sprevádzať.

BONUS k zápisníku

Zápisník bude mať 100 strán, na ktoré si môžete značiť vaše recepty. Ako bonus:

Malá kuchárska kniha s 15 receptami, ktoré sa tešia najväčšej popularite na mojej stránke, ako aj prehľad o náhradách bežných potravín

Ako BONUS k zápisníku obdržíte tiež 15 mojích najpopulárnejších receptov. Verím, že aj vám tieto zachutia rovnako aj tisícom ľudí, čo ich už mali možnosť vyskúšať.

Ďaľším bonusom je tabuľka v ktorej sa dozviete, ktoré bežné potraviny môžete v kuchyni nahradiť. Takže ak sa rozodnete variť a nenájdete doma žiadne vajíčko nemusíte hneď utekať do potravín. S týmito jednoduchými náhradami si ľahko poradíte aj bez nákupu.

https://fb.watch/gUWAGo1C7v/

Dedičstvo po mojích starých rodičoch – zápisníky

Ako dieťa som pomerne skoro prišla o moju babku z ocovej strany. Bola to skvelá kuchárka a pekárka a napriek môjmu útlemu veku som si pamätala mnohé jej chutné jedlá, ktoré som ochutnala keď sme boli u ních na oslave narodenín či cez sviatky. Akosi intuitívne som vtedy povedala môjmu dedkovi, že rada by som si na jej pamiatku ponechala jej zápisníik receptov, do ktorého si veľmi úzkostlivo svoje recepty značila.

Neskôr keď zomrela moja stará mama som si takisto spomenula na jej zápisník receptov a poprosila mamu, či by mi ho mohla prenechať. Už vtedy som tušila, aké cenné dedičstvo, takéto spomienky na chutné jedlá tradované v mojej rodiny už o desaťročia, predstavujú.

Keď som vstúpila do veku, keď som sa učila variť a experimentovať v kuchyni, veruže som často moje zošítky vytiahla. Väčšinou v ňom boli jednoduchšie tradičné recepty na jedlá zo zopár surovín (naše babky mali skvelé nadanie vyčarovať z mála niečo chutné), bolo to práve to orechové pre nováčika v kuchyni.

Ako sa hľadajú recepty dnes?

Dnešná moderná doba zmenila v mnohom spôsob akým varíme ale aj ako vyhľadávame recepty a ako si ich uschovávame. Zatiaľ či moja babka mala len jednu jedinú univerzálnu kuchársku knihu a k tomu jej zápisníky, dnes už azda väčšina ľudí siahne pri hľadaní receptov skôr do vyhľadávača na internete, alebo si pozrie obľúbenú stránku či blog, prípadne navštívy youtube či pinterest.

Tie cesty hľadania receptov sa naozaj neporovnatelne zmenili ako aj množstvo informácii ku ktorým sa tak človek dostane. Čo sa však stále nezmenilo je, že tým najlepším spôsob ako sa dostať k receptom je proste a jednoducho si ho vypýtať, keď sme u rodiny, či priateľov kde nám výnimočne chutilo. Ústna propaganda je naďalej skvelým, tak často podceňovaným zdrojom skvelých receptov, ktoré si už len treba zapísať do zápisníka.

Takisto napriek tej rozmanitosti výberu receptov, je ťažke sa niekedy rozhodnúť pre to, ktorý vyskúšať. Ako často som už zahliadla na fórach otázku typu ”Máte overený recept na (perníčky)? Na internete som ich našla sto a neviem sa rozhodnúť, ktorý vyskúšať.”

Áno, výber je obrovský a nie vždy dopadne výsledok tak, ako by sme si priali. Avšak keď a podarí, tak nič nenahnevá človeka viac, ako keď si ten skvelý recept, po ktorom si každý lízal prsty, proste nepoznačí.

Načo ešte komu treba zápisník?

Napriek tomu teda, že časy aj možnosti sa zmenili, nezmenila sa naša potreba si dobre recepty mať možnosť poznačiť. A o čo lepšie ak máme na to vyhradený zápisník, ktorý nám umožní si naše skvelé, oskúšané či podedené recepty úhľadne poznačiť?

Náhľad

To ma viedlo k rozhodnutiu pripraviť zápisník receptov, ktorý vám poslúži univerzálne na značenie receptov a ktorý bude nielen praktický ale tiež pekný na pohľad. Variť síce viem ale grafik niesom preto som požiadala grafičku Mariu Osteratgovú o jej pomoc a výsledkom som bola unesená. Náhľad do zápisníka vám čo najskô umožním nech máte možnosť si vytvoriť prvý dojem.

  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *