O blogu

Vítajte na mojom blogu

Vitajte na mojom blogu. Volám sa Lydia Argilli a za týmto blogom stojím ako foodstylistka a tvorkyňa receptov. Môj blog ponúka denne nové tradičné, jednoduché, ale v prvom rade CHUTNÉ recepty na každý deň pre vašú rodinu. Som rada, že sa inšpirujete pri hľadaní receptov práve tu.

Aké recepty tu nájdete?

  • Blogov k téme varenie či pečenie je ako hviezd na nebi, napriek tomu je tento môj trošku odlišný. Nielen, že je zameraný na tradičné rodinné recepty ale tiež ponúka množstvo základných receptov kde okrem iného vysvetlím otázky typu AKO (ako uvariť ryžu, ako pripraviť….)?
  • Tu sa naučíte základné kuchárske vedomosti a triky, na ktorých môžete potom budovať. Keď tieto zvládnete, môžete ich potom ľubovolne obmieňať podľa stavu chladničky a chute. Ak ste úplný začiatočník pri varení či pečení, tak práve táto kategória vám odoberie strach zo skúšania.
  • Takisto ponúka tento blog veľké množstvo expresných receptov, ktoré sú hotové za 15-20 minút. Ideálne pre všetkých, ktorí ani po práci nechcú zanevrieť na teplú varenú stravu.
  • V menu nájdete tiež oddelenie- zbytkové recepty. Tak si rýchlo môžete nájsť ako premeniť zvyšky napríklad zemiakov, pečiva či ryže na plnohodnotnné pokrmy. Aby nič nevyšlo na zmar.
  • Recepty sú väčšinou jednoduché a zvladnuteľné aj popri deťoch či práci. Pritom varím hlavne podľa tradičných starých receptov, ktoré sa tradovali v našej rodine či v rodinách mojích známych. 

Cítite sa v kuchyni ešte možno neisto?

Možno vám kuchyňa a celkovo varenie nebolo vložené do vienka. Tak sa cíti väčšina ľudí. Len málokdo sa v mladosti už naučil základom varenia. Na druhej strane by človek mohol mať pocit, že však dnes už každý je profík v kuchyni, stačí otvoriť facebook či Instagram a z každého rohu sa ukážu mladučký bloggeri, čo varia ako profíci.

Verte tomu, že ako pri väčšine vecí na sociálnych sieťach, aj toto je len zdanie. Drvivá väčšina ľudí sa cíti neisto v kuchyni a väčšinou je za tým len nedostatok základnych informácii a techník. Preto zostavujem sériu kurzov, ktoré si viete v pohodlí doma nahliadnúť v tempe ako vám to váš deň umožňuje a vďaka ktorým sa naučíte základom varenia, ktoré vám neskôr pri dennom varení neskutočne pomôžu.

Prečo zvoliť moje online kurzy?

Ako mama 4 detí úplne rozumiem jedinečným potrebám zaneprázdnených mamičiek, ako si ty, a preto som vypracovala celý môj učebný plán s ohľadom na možnosti, ktoré ponúka tvoj životný štýl. Tieto lekcie sú prispôsobené tak, aby bez problémov zapadli do tvojej každodennej rutiny, a ponúkajú praktické tipy, techniky, ktoré šetria čas, a recepty vhodné pre celú rodinu, ktoré sa určite stanú stálicami v tvojej kuchyni. Takisto som sa snažila držať ceny moderátne a umožniť tento kurz väčšine.

Čo o mne vedia len moji priatelia

Moje životné motto je

kde je vôľa, tam je cesta.
  • Už od malička rada privádzam chaos do poriadku. Či už je to izba čo vyzerá ako po výbuchu, alebo záhrada bez náznaku života, alebo ako v mojom pracovnom živote úlohy a procesy, pred ktorými každý iný uteká čo najďalej, takáto výzva ma vždy vie nabudiť a motivovať.
  • Keďže som vyrastala s 2 bratmi, nemala som veľa kamarátok, skôr som bola zvyknutá na chlapčenský (podľa mňa aj jednoduchší) spôsob komunikácie.
  • Dodnes nedokážem veľa moc začať s ohováraním, závisťou či intrigamy. Chlapci mali v tomto o dosť jednodušie, povedzme priamejšie, praktiky 
  • Neznášam plytvanie, a to je jedno čím.
  • Či už je to oblečenie po deťoch, starý nábytok ale hlavne potraviny, vždy sa snažím nájsť možnosť ďaľšieho využitia. Hlavne pri potravinách to vedie k mnohým novým, prekvapivo chutným, receptom.
  • Už od detstva som zbožňovala listovať v kuchárskych knihách, vždy ma ale odradilo keď som našla v surovinách ” exotické” potraviny, teda také, ktoré by moja mama zaručene nekúpila. Preto sa snažím pri varení čo najviac používať veci, čo sú bežne dostupné (maslo ghee k tomu napríklad nepatrí aj keď to je určite dobré).
  • Keď mám dom plný detí (moje deti+ ich kamoši) niekedy sa cítim ako v Zoo a doslova sa mi fyzicky žiada ticho. A keď sa zrazu ticho vyskytne (deti odídu do školy) stále sa obzerám, že čo sa deje a neviem si ho vychutnať. Asi je už hluk z pozadia uložený v mojom genetickom kóde 
  • .Je mi večne zima, asi preto mám rada leto- jediný čas v roku kedy nemrznem 
  • Keď mi niekdo povie, že niečo nejde, tak vždy poviem, že ono to ide, len treba prísť na to, ako.

Kuchárske knihy

Takisto na mojej stránke nádjete viacero kuchárskych e-kníh, ktoré si môžete v pohodlí doma nahliadnúť. Tieto sú tématické, takže vždy zoskupú recepty k jednej konrétnej téme a ich cena je skôr symbolická. Ak vás niektorá z tém zaujala, nezabudnite nahliadnúť do sekcie – kuchárske knihy v mojom Menu.

Ešte zopár slov ku mne

Varenie mi leží v krvi, moja prababka bola súkromnou kuchárkou Nitrianského arcibiskupa a tiež moja babka a mama boli výborné kuchárky. Varenie a pečenie sú už od detstva moje veľké hobby a veľmi ma teší, že aj moje deti majú k tradičnému varenému jedlu pozitívny vzťah.

Rada hostím u nás doma ľudí. Moje jedlá mali vždy u naších známych a priateľoch takú dobrú rezonanciu, že som častokrát dostala ponuku na oslavy, či rôzne podujatia prispiesť jedlom či mojími zákuskami. Takisto som veľmi často vymieňala moje recepty, čo ma priviedlo na myšlienku zverejniť recepty tak, aby malo veľa ľudí z ních úžitok.

Čo ešte dodať?

Aby sa vám ľahšie varilo podľa popisu, pripravila som aj viacero videí k receptom. Tieto si môžete pozrieť na youtube alebo priamo v recepte.

Čo je recepis?

Recepis je archaické slovo, používané ešte za čias mojej babky na pomenovanie receptu. Veľmi sa mi páčila analógia tohto slova, nakoľko sú to práve staré osvedčené recepty, ktoré ma vždy nanovo inšpirujú.

Sociálne siete

Veľmi sa poteším, keď moje recepty vyskúšate a takisto vám budem vďačná, keď ma budete abonovať.

Nájdete ma na Instagrame, facebooku, pintereste, tik tok či youtube.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom

    Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom

    Zeler sa skvelo chuťovo dá kombinovať s ovocím. Či už s jablkami, ananásom či mandarinkami, táto zelenina krásne toto ovocie chuťovo dopĺňa. Ak ste ešte nevyskúšali, vrelo odporúčam. Takto sa vám tento šalát zaručene podarí – moje tipy Ak chcete krémovejšiu konzistenciu, zvýšte množstvo majonézy alebo kyslej smotany podľa svojich […]


  • Plnený baklažán

    Plnený baklažán

    Ak máte radi baklažán či cuketu, tak určite ste už vyskúšali aj variantu s plnkou. Môj trik spočíva v tom, že baklažán či cuketu najskôr necháme grilovať či piecť na panvici na sucho (bez oleja) až je dužina mäkká a celá zelenina dostane skvelú praženú arómu a až potom ju […]


  • Omáčka na cestoviny Niva bez smotany

    Omáčka na cestoviny Niva bez smotany

    Je to zaujímavé, ale u nás sa Nivová omáčka nikdy nepripravovala zo smotanou a bola tak nielen omnoho menej kalorická ale takisto ľahšia na strávenie. Preto sa chcem o tento recept, kde základ tvorí jednoduchá biela omáčka, aj s vami podeliť. Príprava vám potrvá menej ako 10 minút, stojí to […]