Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Malinové rezy s vanilkovým krémom_recept

Malinové rezy s vanilkovým krémom

Počas zimy je čerstvého ovocia pomenej, o to viac sa vždy poteším mojím mrazeným zásobám drobného ovocia z leta, ktoré sa výborné hodí aj na prípravu koláčov. Tentoraz som použila mrazené maliny na tieto lahodné rezy s vanilkovým krémom.

Suroviny na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 160g hl. múky
  • 40g vanilkového pudingového prášku (1 balenie)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 100ml roztopeného masla alebo oleja
  • 100ml vody

Ostatné suroviny:

  • 450ml mlieka
  • 1 balenie pudingového prášku zlatý klas
  • 4 PL kr. cukru
  • 1/2 masla izbovej teploty
  • 300g malín
  • 500g vody/malinovej šťavy
  • 2 balenia červeného tortového želé (na 1/2l tekutiny)
  • 4Pl kr cukru

Postup:

  • Trúbu si zapneme a necháme vyhrievať na 160C.
  • Bielka vyšľaháme do tuhého snehu. Odložíme stranou. Potom vyšľaháme žĺtka s cukrom do penista.
  • K žĺtkom pridáme roztopené a vychladnuté maslo, prášok do pečiva, vodu, múku a pudingový prášok a vypracujeme hladké cesto. Na záver primiešame bielkový sneh.
  • Veľký plech na pečenie (môj má 33*22cm) vyložíme papierom na pečenie. Cesto nalejeme na plech a necháme piecť ca. 35min. do zlatista.
  • Medzitým dáme do hrnca 400ml mlieka a necháme zovrieť. Zvyšné mlieko zmiešame s pudingovým práškom a cukrom. Keď mlieko zovrie, nalejeme doňho zmes a uvaríme hustý puding. Ten necháme kompletne vychladnúť.
  • Maslo vyšľaháme najskôr samotné a potom doneho postupne pridávame vychladnutý puding. Je dôležité to robiť takto a nie opačne, aby ste sa vyhli možným kúskom masla, ktoré sa nerovnomerne premiešajú s pudigom.
  • Vanilkovú plnku potom nanesieme na koláč, okolo ktorého sme si umiestnili cukrárenskú obruč a potom ho necháme pol hodinu chladiť.
  • Medzitým si do hrnca dáme polovičku malín spolu s vodou a dochutíme cukrom. Pridáme tortové želé a zohrievame za stáleho miešania až vznikne hustá zmes.
  • Zvyšné maliny pridáme ku koncu varenia aby sa nerozpadli len mierne nahriali (to predĺži ich životnosť ale tiež nezničí ich tvar).
  • Želé nalejeme na piškótu a necháme ďaľšie 3-4 hodinu, najlepšie však cez noc, tuhnúť.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom

    Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom

    Zeler sa skvelo chuťovo dá kombinovať s ovocím. Či už s jablkami, ananásom či mandarinkami, táto zelenina krásne toto ovocie chuťovo dopĺňa. Ak ste ešte nevyskúšali, vrelo odporúčam. Takto sa vám tento šalát zaručene podarí – moje tipy Ak chcete krémovejšiu konzistenciu, zvýšte množstvo majonézy alebo kyslej smotany podľa svojich […]


  • Plnený baklažán

    Plnený baklažán

    Ak máte radi baklažán či cuketu, tak určite ste už vyskúšali aj variantu s plnkou. Môj trik spočíva v tom, že baklažán či cuketu najskôr necháme grilovať či piecť na panvici na sucho (bez oleja) až je dužina mäkká a celá zelenina dostane skvelú praženú arómu a až potom ju […]


  • Omáčka na cestoviny Niva bez smotany

    Omáčka na cestoviny Niva bez smotany

    Je to zaujímavé, ale u nás sa Nivová omáčka nikdy nepripravovala zo smotanou a bola tak nielen omnoho menej kalorická ale takisto ľahšia na strávenie. Preto sa chcem o tento recept, kde základ tvorí jednoduchá biela omáčka, aj s vami podeliť. Príprava vám potrvá menej ako 10 minút, stojí to […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*