Počas zimy je čerstvého ovocia pomenej, o to viac sa vždy poteším mojím mrazeným zásobám drobného ovocia z leta, ktoré sa výborné hodí aj na prípravu koláčov. Tentoraz som použila mrazené maliny na tieto lahodné rezy s vanilkovým krémom.
Suroviny na cesto:
- 4 vajíčka
- 150g kr. Cukru
- 160g hl. múky
- 40g vanilkového pudingového prášku (1 balenie)
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 100ml roztopeného masla alebo oleja
- 100ml vody
Ostatné suroviny:
- 450ml mlieka
- 1 balenie pudingového prášku zlatý klas
- 4 PL kr. cukru
- 1/2 masla izbovej teploty
- 300g malín
- 500g vody/malinovej šťavy
- 2 balenia červeného tortového želé (na 1/2l tekutiny)
- 4Pl kr cukru
Postup:
- Trúbu si zapneme a necháme vyhrievať na 160C.
- Bielka vyšľaháme do tuhého snehu. Odložíme stranou. Potom vyšľaháme žĺtka s cukrom do penista.
- K žĺtkom pridáme roztopené a vychladnuté maslo, prášok do pečiva, vodu, múku a pudingový prášok a vypracujeme hladké cesto. Na záver primiešame bielkový sneh.
- Veľký plech na pečenie (môj má 33*22cm) vyložíme papierom na pečenie. Cesto nalejeme na plech a necháme piecť ca. 35min. do zlatista.
- Medzitým dáme do hrnca 400ml mlieka a necháme zovrieť. Zvyšné mlieko zmiešame s pudingovým práškom a cukrom. Keď mlieko zovrie, nalejeme doňho zmes a uvaríme hustý puding. Ten necháme kompletne vychladnúť.
- Maslo vyšľaháme najskôr samotné a potom doneho postupne pridávame vychladnutý puding. Je dôležité to robiť takto a nie opačne, aby ste sa vyhli možným kúskom masla, ktoré sa nerovnomerne premiešajú s pudigom.
- Vanilkovú plnku potom nanesieme na koláč, okolo ktorého sme si umiestnili cukrárenskú obruč a potom ho necháme pol hodinu chladiť.
- Medzitým si do hrnca dáme polovičku malín spolu s vodou a dochutíme cukrom. Pridáme tortové želé a zohrievame za stáleho miešania až vznikne hustá zmes.
- Zvyšné maliny pridáme ku koncu varenia aby sa nerozpadli len mierne nahriali (to predĺži ich životnosť ale tiež nezničí ich tvar).
- Želé nalejeme na piškótu a necháme ďaľšie 3-4 hodinu, najlepšie však cez noc, tuhnúť.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách
Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]
-
Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom
Zeler sa skvelo chuťovo dá kombinovať s ovocím. Či už s jablkami, ananásom či mandarinkami, táto zelenina krásne toto ovocie chuťovo dopĺňa. Ak ste ešte nevyskúšali, vrelo odporúčam. Takto sa vám tento šalát zaručene podarí – moje tipy Ak chcete krémovejšiu konzistenciu, zvýšte množstvo majonézy alebo kyslej smotany podľa svojich […]
-
Plnený baklažán
Ak máte radi baklažán či cuketu, tak určite ste už vyskúšali aj variantu s plnkou. Môj trik spočíva v tom, že baklažán či cuketu najskôr necháme grilovať či piecť na panvici na sucho (bez oleja) až je dužina mäkká a celá zelenina dostane skvelú praženú arómu a až potom ju […]
-
Omáčka na cestoviny Niva bez smotany
Je to zaujímavé, ale u nás sa Nivová omáčka nikdy nepripravovala zo smotanou a bola tak nielen omnoho menej kalorická ale takisto ľahšia na strávenie. Preto sa chcem o tento recept, kde základ tvorí jednoduchá biela omáčka, aj s vami podeliť. Príprava vám potrvá menej ako 10 minút, stojí to […]