Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Aromatická marináda na kuracie prsia_recept

Aromatická marináda na kuracie prsia

Táto marináda je nielen výnimočné chutná, ale takisto dobre konzervuje mäso, takže ho môžete nechať v kľude marinovať aj 2-3 dni a stále bude chutiť fantasticky. Minimálne však odporúčam mäso nechať marinovať aspoň cez noc, aby sa chute dobre prepojili. Túto marinádu pripravovala najskôr moja babka a neskôr aj moja mama a tú arómu pečeného mäsa na naloženej v tejto marináde si dodnes pamätám z detstva.

Suroviny:

  • 4PL oleja
  • 2 vajíčka
  • (2PL kečupu- možno vynechať)
  • 2čl soli
  • 1 čl čierného korenia
  • 1čl sladkej papriky (sladkej alebo štipľavej)
  • 2čl cucurma (kdo nemá môže použiť aj curry korenie)
  • 1 cibuľa pokrájaná na jemnúčko
  • 1čl sušeného cesnaku
  • 1čl sušeného čili
  • 1 bobkový list
  • 2čl grilovacieho korenia
  • 500g kuracích pŕs

Postup:

  • V miske zmiešajte olej, vajcia a kečup (ak ho chcete pridať). Šľahajte, kým sa dobre nespoja.
  • Do misky takisto pridajte soľ, čierne korenie, sladkú papriku, kari (alebo kari korenie), nadrobno nakrájanú cibuľu, sušený cesnak, sušené chilli vločky, bobkový list a grilovacie korenie.
  • Dôkladne premiešajte, aby sa všetky prísady rovnomerne spojili.
  • Kuracie prsia upravíme na filety a potom vložte do misky misky z marinádou alebo uzatvárateľného plastového vrecka.
  • Dbáme na to, aby bolo kurča úplne pokryté marinádou.
  • Misku alebo vrecko prikryte a nechajte v chladničke aspoň 1 hodinu alebo najlepšie cez noc, aby sa chute spojili a kurča absorbovalo marinádu.
  • Následne už len opečieme mäso zprudka na panvici do churmkava a môžeme servírovať, napríklad s ryžou a zeleninovou oblohou.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Domáca zmes na pečenie – skvelý darček pre mamu

    Domáca zmes na pečenie – skvelý darček pre mamu

    Určite poznáte zmesky na pečenie, ktoré sa dajú kúpiť v obchodoch. Ale vedeli ste, že takúto zmes si viete ľahko pripraviť aj doma do zaváraninového pohára a nielen tak vytvoriť chutný ale aj super praktický darček. Okrem suchých položiek už len priložíte lístok s mokrými položkami a krátkymi inštrukciami k […]


  • Ako pripraviť čokoládovú polevu Ganache – 5 variácii

    Ako pripraviť čokoládovú polevu Ganache – 5 variácii

    Azda neexistuje lepšia poleva či krém do torty ako takzvaná Ganache. Prečo hovorím, že poleva aj krém? Pretože oboje je možné- čerstvo pripravená Ganache (ešte teplá) sa dá krásne naniesť ako krém na torty či zákusky, zato keď ju necháme vychladnúť a vyšľaháme mixérom, dostaneme nadýchaný krém. Ako si viete […]


  • Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom

    Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom

    Zeler sa skvelo chuťovo dá kombinovať s ovocím. Či už s jablkami, ananásom či mandarinkami, táto zelenina krásne toto ovocie chuťovo dopĺňa. Ak ste ešte nevyskúšali, vrelo odporúčam. Takto sa vám tento šalát zaručene podarí – moje tipy Ak chcete krémovejšiu konzistenciu, zvýšte množstvo majonézy alebo kyslej smotany podľa svojich […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*