Poznáte to, keď po zapečení cestovín, cestoviny nasiaknu celú tekutinu a ostanú suché? Zvykla som si pri zapekaní pomôcť tým, že syr používam tak do omáčky ako aj na vrch (syr ich chráni pred vysušením) a výsledkom sú tieto šťavnaté cestoviny, a to v celom pekáči.
Suroviny:
- 1 balenie cestovín (napríklad fussili)
- 2 L vody
- 1 konzerva rajčín (posekaných)
- 200ml sladkej smotany
- 1 cibuľa
- 1 cesnak
- bylinky – tymián, bazalka, oregano (sušené alebo aj mrazené)
- soľ, čierne korenie
- 200g tvrdého syra
- 1/2čl cukru
- (kdo má chuť môže pridať aj klobásku či salámu poprípade kukuričku)
Postup:
- Vodu necháme zovrieť a pridáme 1 lyžicu soli. Cestoviny dáme variť do vody až do mäkka (ca. 10 minút). Potom zlejeme z vody.
- Do nádoby na zapekanie dáme rajčinovy y konzervy a podľa potreby ich ešte rozmágame. Pridáme smotanu a dochutíme soľou, cukrom, čiernym korením a bobkovým listom.
- Potom pridáme cibuľku a bylinky podľa chuti ako aj polovičku postrúhaného syru.
- Keď sú cestoviny uvarené, tak ich zlejeme z vody a pridáme do pekáča. Dobre premiešame s omáčku.
- Na vrch už len nasypeme zvyšný syr.
- Takto pripravený pekáč dáme zapekať pri 180C na ca. 25minút do zlatista
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.