Hrnčekové ovocné rezy z mrazeného ovocia_Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Hrnčekové ovocné rezy z mrazeného ovocia

Máte aj vy doma zásoby mrazeného ovocia? Ja mám vždy zopár sáčkov z letnej úrody, najmä drobné ovocie ako ríbezle, či egreše, ktoré počas leta nestíhame jesť, ma o to viac potešia cez zimu. Super na prípravu napríklad takýchto chutných rezov. Hrnček mal objem 250ml.

Suroviny na cesto:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka kr. cukru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 1,5 hrnčeka hladkej alebo polohrubej múky
  • 1/2 hrnčeka vody

Suroviny na plnku:

  • 1 malé balenie šľahačkovej smotany
  • 1/2 masla izbovej teploty (125g)
  • 3PL pr. cukru
  • 1 malé balenie jemného tvarohu (250g)

Suroviny na ovocnú zmes:

  • 400g -500g mrazeného drobného ovocia
  • 400ml vody
  • 3PL kr. cukru
  • 2 balenia tortového želé

Postup

  • Trúbu si predhrejeme na 160C.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďaľej šľaháme.
  • Potom pridáme suché položky – múku, pudingový prášok, prášok do pečiva a na záver pridáme vodu. Vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto nalejeme na veľký plech vyložený papierom na pečenie a pečieme ca. 35 minút.
  • Necháme vychlandnúť, potom umiestníme okolo cesta cukrárenckú obruč.
  • Šľahačku si vyšľaháme do tuha. Maslo v inej miske prešľaháme s cukrom (je dôležité ho vyšľahať osobitne, inak by mohli ostať kusy masla v plnke). Potom spojíme maslo so šľahačkou ako aj tvarohom a vypracujeme hladkú plnku.
  • Plnku nanesieme na koláč a zarovnáme povrch.
  • Na záver si mrazené ovocie dáme do hrnca spolu s väčšinou vody, len trochu vody (asi 4 PL odložíme stranou. Pocukríme a necháme variť 5 minút.
  • V studenej zvyšnej vode si vymiešame tortové želé a keď je už ovocie mäkkšie, tak prilejeme k zmesi a miešame až sa ovocná zmes zahustí.
  • Necháme potom 10 minút chladnúť. Aź potom nanesieme na zákusok. Necháme následne aspoň hodinu tuhnúť v chladničke.
  • Kdo chce, môže povrch ozdobiť roztopenou bielou čokoládou.

Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*