Kysnutý kakaový pletenec s plnkou, čo netečie

Kysnutý kakaový pletenec s plnkou, čo netečie

Od malíčka som bola veľkým fanúšikom kakaového závinu. Čo mi však na ňom vadilo bolo, že často pukol a jeho plnka sa vyliala. Tento pletenec je plnený plnkou, ktorá nevytečie a nakoľko je cesto už narezané, netreba sa báť ani žiadných prasklín lebo cesto má takto kam rásť. Na prípravu budete potrebovať jednoduché kysnuté cesto.

Suroviny na cesto:

  • 20g čerstvých kvasníc + 1 PL cukru
  • 500g múky (hladkej alebo polohrubej)
  • Štipka soli
  • 2 PL cukru
  • 50g masla izbovej teploty
  • 150ml (ovseného) mlieka
  • prípadne vodu

Suroviny na kakaovú plnku:

  • 5 PL kakaa
  • 2 PL pr. cukru
  • 3 PL jemného krémovitého syru
  • 50g masla izbovej teploty

Postup:

  • Najskôr si prichystáme kvások. Na to do misky rozdrobíme kvasnice, posypeme ich cukrom, premiešame a takisto necháme stáť 5 minút. Podrobný popis na výrobu kvásku nájdete tiež tu- https://recepis.sk/2022/01/29/kvasok-zakladny-recept/
  • Múku nasypeme do misky, pridáme kvások, soľ, cukor, rastlinné mlieko a maslo.
  • Miesime ca. 10 minút až vznikne krásne elastické cesto. Podľa potreby pridáme pár kvapiek vody ak je cesto moc hutné.
  • Zatiaľ, či sa cesto miesi si pripravíme plnku. Maslo dáme do misky zmiešame s kakaovým prášokom a práškovým cukrom.
  • Pridáme k zmesy jemný krémovitý syr a ďalej miešame až vznikne hladká plnka.
  • Keď je cesto dobre premiesené, tak ho vyroľujeme na pomúčenú pracovnú plochu.
  • Cesto po celej ploche potrieme plnkou.
  • Potom cesto zamotáme na šuľec a ten uprostred narežeme nožom (kúsok cesta na začiatku nenarežeme).
  • Tak nám ostanú 2 copy, ktoré potom už len spolu zamotáme a konce spojíme tak, aby nám vznikol takýto uzlovitý tvar ako na obrázku.
  • Cesto položíme na plech vyložený papierom na pečenie, dobre ho zakryjeme a necháme 45 minút stáť.
  • Potom pečieme pri 180C ca. 35 minút do zlatista. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*