slovensky recept_argilli_Hovädzí mexický guláš

Hovädzí mexický guláš

Existuje množstvo receptov na guláš, od segedínskeho po maďarský, či tradičný nemecký. Aj mexický guláš sa dobre etabloval v slovenskom priestore, I keď sa mi nikdy nepodarilo vypátrať prečo práve sa volá práve mexický. Pravdepodobne ho doniesli práve z tohto region. Je to veľmi chutná obmena guláša, vhodná tiež na prípravu v tlakovom hrnci.

Hovädzí mexický guláš

Recipe by lydia.argilliCourse: Hlavné jedlá, Mäsité jedlá
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 0,5kg hovädzieho mäsa

  • 1 cibuľa

  • 2Pl rajčinového pyré

  • 1čl papriky (sladkej alebo štipľavej)

  • 700ml vody

  • 1stručik cesnaku

  • 150g hrášku (mrazeného)

  • (parmezán syr)

  • 1Pl zemiakového škrobu +2PL studenej vody

Postup

  • Hovädzie mäso umyte, osušte a nakrájajte na kocky. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Potom ho opečte v hrnci.
  • Keď mäso začne sťahovať póry, pridajte cibulu nakrájanú nadrobno, pridajte pretlak a posypte červenou paprikou. Všetko zalejte vodou. Potom varíme v zakrytom hrnci do mäkka (v tlakovom hrnci približne 45 min., v normálnom približne 1 hod. 15 min.).
  • Potom mäso odkryjeme, osolíme a pridáme šálku čerstvého alebo mrazeného hrášku.
  • V troške vody rozmiešajte zemiakový škrob a pridajte do duseného mäsa. Ešte raz premiešame a potom môžeme podávať, napríklad posypený postrúhaným parmezánom.

Postup:

  • Hovädzie mäso umyť, osušiť a pokrájať na kocky. Okoreniť soľou a čierným korením. Potom v hrnci zprudka opiecť.
  • Keď mäso začne zaťahovať póry, tak pridať 1-2 cibuľky pokrájané na drobno a posypať 1PL červenej papriky. Všetko zaliať 1L rajčinového pretlaku rozriedenom vodou (200ml pretlaku a 800ml vody). Potom v zakrytom hrnci variť do mäkka (v tlakovom hrnci ca. 45min. v normálnom asi 1hodinu 15min.).
  • Potom mäso odokryť, dochutiť soľou a pridať za šálku čerstvého alebo mrazeného hrášku.
  • 1PL zemiakového škrobu rozmiešať v 3PL vody a priliať do guláša. Za miešania ešte nechať zovrieť a servírovať.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*