Tieto rezy sú lahodné, aromatické a nadýchané a to všetko bez múky. Základom je piškóta z bieleho jogurtu a krupice, ktorá v kombinácii s malinami a kokosovou šľahačkou dotvára tento chutný desert.
Na cesto potrebujete:
- 4 vajíčka
- 150g kr. cukru
- 1 balenie prášku do pečiva
- 500g krupice (hrubej alebo detskej)
- 500g bieleho jogurt (najlepšie hustejšieho, napr. grécky)
- 100g masla izbovej teploty
na malinovú vrstvu potrebujete:
- 500ml vody
- 4PL kr. cukru
- 250g malín (môžu byť aj mrazené)
- 2 balenia tortového želé
- Malinová marmeláda
Na kokosovú vrstvu potrebujete:
- 250ml studeného mlieka
- 2 balenia šľahačky v prášku
- 2 balenia stužovača šľahačky
- 80g jemného strúhaného kokosu
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Trúbu medzitým zapneme a necháme vyhrievať na 160C.
- K vajíčkam pridáme krupicu, biely jogurt, prášok do pečiva, maslo a vypracujeme hladké cesto.
- Veľký plech na pečenie (môj má 33*22cm) vyložíme papierom na pečenie. Cesto nalejeme na plech a necháme piecť ca. 35min. do zlatista.
- Následne necháme cesto vychladnúť a okolo neho umiestnime cukrárenskú obruč. Potom potrieme povrch piškóty marmeládou, to zabráni aby sa piškóta nasiakla želatínou.
- Maliny povaríme s cukrom vo vode ca. 5min pokiaľ sa začnú rozpadať. Zmes prelejeme cez sitko aby neostali v zmesi zrnká, a nalejeme opäť do hrnca. Prisypeme za miešania tortové želé a zohrievame až vznikne hustá zmes.
- Želé nalejeme na piškótu a necháme aspoň hodinu tuhnúť.
- Na záver vyšľaháme mlieko so šľahačkami v prášku a stužovačom do tuhej šľahačky. Do tej primiešame kokos (trochu si odložíme bokom an ozdobu) a nanesieme na želé.
- Pred servírovaním ešte dáme na pol hodinu do chladu. Zákusok sa bez problémov krája, najmä chladený.