Minule som sa dopočula, že existujú aj trasené plnky do zákuskov. Najskôr som bola nedôverčivá ale nedalo mi to a musela som to skúsiť. Základom takejto plnky je za studena miešaný puding, ktorý sa ale v tomto prípade nemieša mixérom ale trasie v miske. Výsledok je výborný a hlavný bonus, celá príprava plnky netrvala viac ako 5 min. Rozhodne to stojí za vyskúšanie.
Základné piškótové cesto tu- https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/
Na plnku potrebujete:
- 200g mrazeného ovocia/ malín (mrazené aby sa ovocie počas trasenia nerozbilo)
- 500g jemného tvarohu
- 2 balenia pudingu na studené šľahanie (Ole)
- 1 vanilkový cukor
- 500ml šľahačkovej smotany
Okrem toho:
- 150ml studeného mlieka
- 1 šľahačku v prášku
- 1 stužovač šľahačky
Postup:
- Podľa základného receptu upiecť piškótové cesto do obdĺžnikovej tortovej formy a nechať ho vychladnúť. Ja som pripravila kakaovú piškótu na ktorú som namiesto 40g múky pridala 40g kakaa (teda celkovo 160g múky a 40g kakaa). Piškótu nechať vychladnúť.
- Do dobre uzatvárateľnej väčšej misky vliať šľahačkovú smotanu, maliny, tvaroh, vanilkový cukor a pudingy. Nádobu uzavrieť a celú nádobu 15-20sek. Dobre v rukách potriasť.
- Zmes by mala byť tuhá a rovnomerne rozmiešaná. Plnku potom naniesť ma piškótu.
- Na záver vyšľahať v mlieku práškovu šľahačku spolu so stužovačom do tuha. Pomocou špricky naniesť na tortu a ozodbiť čerstvými malinami.