Krásne krehké pusinky sú nebíčkom v ústach. Ich výsledok závisí najmä od správnej techniky a dodržaní zopár trikov. Je to tiež výborný recept na použitie zvyšných bielkov z vianočného pečenia. Pečiem ich ako posledný plech, tak majú dostatok času na schnutie zatiaľ čo trúba pomaly chladne.
Na ca. 20ks potrebujete:
- 3 bielka
- 100g cukru
- 1Pl štavy z citróna
- 100g čoko-kúskov
- 100g posekaných mandlí (alebo iných orechov)
- (Malé cukríky na ozdobu)
Postup:
- Bielka dáme do misky spolu s cukrom a na najvyšších otáčkach šľaháme minimálne 5 minút až dostane sneh tuhú lepivú konzistenciu a robí “špičky”. Ku koncu šľahania pridáme citrónovú šťavu.
- Potom pridáme čoko-kúsky a mandle a pomalými pohybmi ich premiešame k bielkovej pene.
- Pomocou naberačky na zmrzlinu naberiame kôpky, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Kdo chce môže ozdobiť povrch malými cukríkmi.
- Pečenie je najdôležitejšie pri príprave. Pečieme len 5 minút v predhriatej rúre pri 180C (rúru nesmieme pri tom otvoriť), potom vypneme a necháme ich dôjsť až rúra úplne vychladne.
- Tak dosiahneme, že ostanú pekne biele a budú zvnútra presušené a krásne krehké.